Ahmet Selçuk Sert: "Altyapı güçlü değilse, üst yapıda zorlanırsınız!"

İMEAK DTO’nun Şubat ayı olağan DTO meclis Toplantısı Fındıklı merkez binada gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert, KAMU ve özel sektör iş ve güç birliğine değindi.

Boğazlardaki kılavuzluk hizmetinin KAMU eliyle verilmesi kırmızı çizgimiz

Türkiye denizcilik sektörünün ülke ekonomisine çok önemli katma değerlerde bulunduğunun altını çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert, Kamu-özel sektör olarak koordine çalıştıklarını ifade etti. Sert konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kamu-özel sektör iş ve güçbirliğini sürdüreceğiz. Bu zamana kadar verilen hizmetlerden dolayı tüm çalışan takım arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Bizler de bundan sonraki çalışmalarımızda tam bir uyum içerisinde olacağız.

Şu ana kadar önemli işler gerçekleştirdik

Şu ana kadar aslında çok önemli işleri birlikte başardık. Denizcilik sektörümüze yönelik sorunları birlikte çözmeye devam ediyoruz. Kılavuz ve römorkorculuk hakkında yönetmelik yürürlüğe girdi. Boğazlardaki kılavuzluk hizmetinin KAMU eliyle verilmesi kırmızı çizgimizdir. Kılavuzluk hizmetinde önemli bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim.

Boğazlardaki bekleme süreleri azaldı, geçişler hızlandı

Boğazlardaki bekleme süreleri azaldı, geçişler hızlandı. Burada asıl önemli olan ve üzerinde titizlikle durulması gereken bir diğer olay da Çanakkale Köprüsü yapımına karşılık Çanakkale’de geçişlerin hızlanmasıdır.

Birbirinden farklı bakanlıklarla ‘koordineli’ çalışıyoruz

Biz, denizcilik sektöründeki gelişmeleri gerçekleştirirken birbirinden farklı bakanlıklarla birlikte koordineli çalışıyoruz. Tam bir uyum içerisinde çalışmamız bize hem zaman hem de enerji anlamında kazandırıyor. Bu düzenlemeleri Dışişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte koordineli yapıyoruz. Bu, çok kolay bir olay değil.

Amatör denizcilik projesini önemsiyoruz

Amatör denizcilik projesi bizim açımızdan son derece önemli bir konu başlığı. Amatör denizcilik projesini önemsiyoruz. Amatör denizcilik konusunda 700 bin kişinin üzerine çıktık. Altyapı güçlü değilse üstyapı da güçlü olamaz. Biz, ilk önce altyapımızı güçlü bir hale getirmeye gayret ettik. Bu ve benzeri konularda her zaman çalışacağız. İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tamer Kıran ile sıklıkla bir araya geliyoruz. Gelişmeleri ve yapılanları etüt etme fırsatı yakalıyoruz. İlerleyen aylarda yine İMEAK Meclisi’nde daha geçmiş açıklamalarda bulunacağım. Yaptıklarımızın sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.

İdare olarak yeni dönemde 'sonuç odaklı' çalışacağız

Özel tekne bağlama yerlerini artıyoruz. Bu konuda ilk pilot uygulamalarını gerçekleştirdik. Bu çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İdare olarak yeni dönemde sonuç odaklı çalışacağız."

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim