Paksoy: Dubaililer hayran kaldı, İDO’ya fiyat biçmek zor 

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şirketin piyasa değerinin çok yüksek olduğunu ancak bir fiyat biçemeyeceğini söyledi. Paksoy, yabancıların şirkete yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi

Özelleştirilmesine karar verilen İstanbul Deniz Otobüsleri’nin A.Ş’nin (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İDO’nun piyasa değerinin çok yüksek olduğunu ancak bir fiyat biçemeyeceğini söyledi. Araç sayısının beş yılda 25’ten 104’e çıktığını ifade eden Paksoy, yedi farklı tipte deniz taşıtları ile hizmet verdiklerini belirtti. Günde 300 bini aşkın yolcuyu taşıdıklarınıbelirten Paksoy şunları söyledi:

YENİ HATLAR AÇILACAK

‘Boğazda yeni hatlar açarak çalışmalara hız kazandırmaya devam edeceğiz. Yeni hatlar anlamında ise şu anda trafik yükünü hafifletmek açısından İstinye - Çubuklu arasında arabalı vapur seferlerin konulacak. Marmara’nın çeşitli noktaları arasında da arabalı vapur seferleri düşünüyoruz. Bunun yanında Bandırma - Ambarlı arasında ro-ro taşımacığılı da yapmayı planlıyoruz. Böylece karayollarındaki kamyon yükünü azaltmayı ve İDO’nun hizmetlerini çoğaltmak amacındayız. Bu proje de yakın zamanda hizmete girecek.’ Paksoy, şehit hatları vapurlarının hepsinin zamanla yenileneceğini de ifade etti.

ADALAR’A GÜNDE 120 SEFER

Yaz döneminde İstanbul’un şehir içi turizminin en önemli noktası olarak kabul edilen Adalar’a İDO’nun yoğun bir sefer programı uyguladığını ifade eden Paksoy, ‘Adalara günde 100 ile 120 arasına sefer düzenliyoruz. Bunun yanında Adalar arasında da seferlerimizi sıklaştırdık’ diye konuştu. Paksoy, özel feribot taşımacılığının da hızla ilerlediğini söyledi.

‘İDO KURMAK İSTİYORUZ, YARDIM EDİN’

Başta Dubaililer olmak üzere çok sayıda ülkeden İDO benzeri bir taşımacılık şirketi kurmak için çalışma teklifi geldiğini belirten Paksoy şöyle devam etti: ‘Dubai’den bir heyet bize İDO’nun bir benzerini kendi ülkelerinde kurmak istediklerini söylediler. Yakında bilgi ve deneyimlerimizi kendileriyle paylaşabiliriz. Zok sayıda ülkeden de benzer teklifler geliyor.’  ERDİNÇ AKKOYUNLU

Topbaş 10 milyar dolar bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonunun İDO ve İGDAŞ’ın özelleştirilmesi yönündeki raporunu kabul etti. Oy çokluğu ile kabul edilen plana göre, İDO ve İGDAŞ bünyesinde bulunan belediyeye ait tüm hisseler ‘blok satış’ ya da ‘halka arz’ şeklinde özelleştirilecek. Satışlardan elde edilen gelir kentsel dönüşüm ve metro inşaatında kullanılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş daha önceki açıklamalarında İDO ve İGDAŞ’ın satışından 10 milyar dolar gelir elde etmek istediklerini belirtmişti.

4 numaralı vapurun belgeseli yapıldı

İDO’nun hazırladığı ‘4 Numaralı Vapur’ belgeselinde Genel Müdür Ahmet Paksoy’un anlatımı ile İstanbul halkı tarafından oylama ile seçilen 4 numaralı modern görünümlü nostaljik tip vapurun yapım aşaması sunuluyor. Çizim bölümünden, tershanede kızaktaki haline kadar yapımının tüm aşamasının anlatıldığı belgeselde, Fatih ve Kadıköy vapurları da anlatılıyor.

Editör: TE Bilişim