Karadeniz Holding'in 480 Megawatt (MW) elektrik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olan "Karadeniz Powership Osman Khan" enerji gemisi Gana'ya, "Karadeniz Powership Onur Sultan" Myanmar'a, 120 MW kapasiteli "Karadeniz Powership Gökhan Bey" ve "Karadeniz Powership Yasin Bey" ise Endonezya'ya uğurlandı.

Aralarında dünyanın en büyük enerji gemilerinin de yer aldığı dört yeni enerji gemisinin uğurlandığı "Dünyanın Dostluk Enerjisi Türkiye'den Yola Çıkıyor" isimli tören Tuzla Sedef Tersanesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Arslan, Türk denizcilik sektörünün uluslararası rekabette dünya ile baş edebildiğini belirterek, Türkiye'nin uluslararası krizleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi sayesinde hasarsız şekilde atlatabildiğini ancak Türk denizcilik sektörünün uluslararası çalıştığı için dünya krizlerinden etkilendiğini anlattı.

Arslan, "Ancak ne zaman sektörün bir ihtiyacını size arz ettik, siz sonuna kadar desteklediniz, destekliyorsunuz. Talimatlarınız o yönde. Bize düşen de sizin talimatlarınız çerçevesinde hedeflere ulaşmak adına sektörde bütün taraflar olarak el birliği yapmak, birlikte çalışmak, gösterdiğiniz 2023, 2053, 2071 hedeflerine ülkemizi götürmek." diye konuştu.

Sektörün bu konuda üzerine düşeni yapacağını dile getiren Arslan, kamu tarafı olarak da kendilerinin çalışma ortamını kolaylaştıracaklarını ve onların yollarını açmak adına üzerilerine düşen ne varsa yapacaklarını bildirdi.

Arslan, "Geminin sadece bir tanesi 2,5 milyon nüfuslu bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Dolayısıyla mühendisinden teknisyenine kadar gece gündüz demeden çalışan, ülkemize katma değer yaratan arkadaşlara teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, girişimcilere ve armatörlere çıktıkları bu yolda başarılar diledi.
Editör: TE Bilişim