Afrikalı kaçakların ölüm kalım mücadelesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adasına geçmeye çalıştıkları sırada lastik botları su alan ve batma tehlikesi geçiren Afrika uyruklu kaçakların zor anları saniye saniye kaydedildi.

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalıştıkları sırada lastik botları su alınca denize atlayan kaçakların boğulma tehlikesi geçirmesi, basın mensuplarınca saniye saniye kaydedildi - Jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, kaçakların yasa dışı geçişlerine izin vermemek için sabahın ilk ışıklarına kadar mücadele etti.

 Bodrum ilçesinde Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan bir grup kaçak, lastik botları su alınca boğulma tehlikesi atlattı, olay anı basın mensuplarınca kaydedildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Pakistan ve Afrika ülkelerinden onlarca kaçak, Akyarlar Mahallesi Fener Burnu mevkisinde gece saatlerinde gruplar halinde toplandı.

Bölgede devriye görevi yürüten jandarma ekiplerine yakalanmamak için tarlalar ve sahil kenarlarındaki çalılıklara gizlenen kaçaklar, ekipler bölgeden ayrıldıktan sonra aralıklarla şişme botlarıyla sahile geldi. Bindikleri lastik botlar, aşırı yük nedeniyle su alan bazı kaçaklar denize atlamak zorunda kaldı.

Boğulma tehlikesi geçiren kadınlar, güçlükle karaya çıkmayı başardı. Daha sonra ikinci kez bota binen kaçaklar, İstanköy Adası'na doğru ilerledi. Öte yandan, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, kaçakların yasa dışı geçişlerine izin vermemek için sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürdü.

Bazı kaçakların tekneleri Turgutreis açıklarında durduruldu. Şişme botlarda bulunan 50'ye yakın kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Editör: TE Bilişim