Türk Savunma Sanayii Afrika ve Güney Amerika Pazarına Giriyor

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 1.6 milyar dolar ihracata ulaşmayı planlayan savunma sanayinde Körfez ülkelerinin ardından Afrika ülkeleri ve Güney Amerika’ya da ihracat başlayacağını açıkladı.

Türk savunma sanayii Afrika ve Güney Amerika pazarına giriyor Nevin Bilgin/Ankara Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayinin dünyaya açılmaya devam edeceğini belirterek, MKE’nin Körfez ülkelerinin ardından Afrika ve Güney Amerika’ya ihracata başlayacağını söyledi.

Yılmaz, MHP’li Özcan Yeniçeri’nin sorusuna verdiği yanıtta, SSM’nin savunma sanayi ürünlerinin yurt dışında tanıtılması amacıyla uluslararası işbirliği ofisleri kurduğunu, yabancı yayın organlarında reklam, tanıtım filmleri, marka ve slogan çalışmaları yaptığını anlattı. Yılmaz, SSM’nin Washington, Riyad, Brüksel, Astana’da ofisleri olduğunu, Güney Amerika, Afrika ve Güneydoğu Asya’da ofis açma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Hedef 1.6 milyar dolar

Yılmaz, MKE’nin ihracatta yeni pazarlara açıldığını da belirterek, “Şu an önemli miktarda alım yapan Körfez ülkeleri ve yeni bir pazar olarak ortaya çıkan Afrika ve Güney Amerika’ya ihracatın arttırılması için yoğun faaliyetler sürdürülüyor. Suudi Arabistan’da yürüyen projeleri takip etmek amacıyla Riyad’da ofis açıldı” dedi.

Yılmaz, savunma sanayinin gelişimi için yan sanayi ve kümelenme yapıları oluşturulduğunu, fuar organizasyonları yapıldığını belirtti. Bu yıl Katar, Ürdün, Berlin, Şili, Kazakistan, Malezya, Polonya, ABD, Kolombiya, Azerbaycan fuarlarına katılım olacağını kaydeden Yılmaz “2013 yılında 1.4 milyar dolar olan ihracatın bu yıl 1.6 milyar dolara çıkarılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

3. ve 4. gemi inşa edilecek

2014 Mart’ta MİLGEM Prototip ve İkinci Gemisi’nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini anlatan Yılmaz “3. ve 4. gemilerin inşasına yönelik hazırlıklar sürdürülüyor. 3. çeyrekte üçüncü geminin inşasına başlanılmasını planlanıyor. Halihazırda prototip gemisi ve ikinci gemisi üretilmiş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmakta olan MİLGEM’in seri üretim kapsamında değerlendirilebilecek diğer gemilerin inşa faaliyetleri sürüyor” dedi. Nüfuz edici bomba Ar-Ge çalışmasının tamamlandığını belirten Yılmaz, CHaff ve Flare mühimmatı geliştirme dönemlerinin tamamlandığını, seri üretim sözleşmelerinin imzalandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim