Adem Şimşek: “Kuzey Ege Otoyolu tüm sorunları çözecek”

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısı, Suriye’nin İdlip bölgesinde düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Toplantı Şubat ayı toplantı zabıtları onaylanmasıyla devam ederken, 2019 yılı kesin hesabı ve Ocak ayı mizanları onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı.

Şubat ayı faaliyet raporunun da üyelerle paylaşıldığı toplantı Foça Liman Başkanı Yaşar Karabacak’ın TC DZ KK Denizciliği tanıtma, sevdirme ve yaygınlaştırma merkezi hakkında sunumuyla devam etti.

Yaşar Karabacak’ın sunumunun ardından Ege Gübre A.Ş. Liman Müdür Yardımcısı Murat Irmak’ın sektörel konuşmasıyla devam etti. Irmak, Ege Gübre A.Ş’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreci anlatırken, sektörde teknolojik bakımdan yaşanan gelişmeleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Murat Irmak’ın konuşmasının ardından ise Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Zeynep Kazancıgil Ayvalık’ta gerçekleştirdikleri etkinlik ve çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının son gündeminde ise Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Adem Şimşek konuşmasına geçtiğimiz gün Suriye’nin İdlip Bölgesinde rejim güçlerinin gerçekleştirmiş olduğu hain saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyerek başladı.

Kuzey Ege Otoyolu tüm sorunları çözecek

Kuzey Ege Otoyolu’nun açılmasıyla birlikte İzmir’den, Çandarlı’ya ulaşımın bir buçuk saatten 40 dakikaya düştüğünü belirten Şimşek, “ Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Sanayi ve turizm merkezlerinin bulunduğu kuzey aksında trafiğe çözüm sağlayacak olan bu otoyol, zamanla birlikte akaryakıt tasarrufu da sağlayacak. Bölgede kuzey – güney yönünde yaşanan ağır tonajlı yoğun yük trafiğinin yanı sıra aynı zamanda turistik trafiğinde kent içine girmesiyle birlikte şehir içi yolun kapasitesi olumsuz yönde etkilenirken, ithalat ve ihracat yapan sanayi kuruluşlarımız üzerinde olumsuz etki yaratıyordu. Kuzey Ege Otoyolu’nun hizmete alınmasıyla bu sıkıntıların büyük ölçüde aşılmasını bekliyoruz. Böylesi bir hizmetin bölgemize kazandırılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Bin Ali Yıldırım başta olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara odam ve üyelerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal sorumluluklarımızı çok iyi biliyoruz

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak sosyal sorumluluklarını bilmek zorunda olduklarını hatırlatan Başkan Şimşek, “ Ticaret ve iş bir tarafa burada yaşıyoruz. Buradan ekmek yiyoruz. Bizler odamız olarak burada üstümüze düşen sorumlukları çok iyi biliyor ve elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Şuan için sosyal sorumluk projelerimiz kapsamında özellikle sorumluluk sahamız içinde bulunan ilçelerimizde çocuklarımıza denizi sevdirmek adına düzenlemiş olduğumuz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Bunun yanında benimde çok önemsediğim Aliağa da sualtı sporları ve yelken kulübümüz var. Geçtiğimiz yıl 5-9 Eylül 2019 tarihlerinde Danimarka’nın Svendborg şehrinde düzenlenen CMAS 32. Avrupa-Afrika şampiyonasına katılan Zıpkınla Balık Avı Milli Takımımız 3.’üncülük alarak tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Aliağa’da, yakın zaman içerisinde Zıpkınla Balık Avı Milli Takımının kampına ev sahipliği yapacağız ve onlara destek sağlayacağız. Son olarak da geçen sene de düzenlemiş olduğumuz ve oldukça ilgi gören sektörel İngilizce kurslarımızı tekrar açıyoruz. Önümüzdeki günler online yapılacak bir sınav sisteminden sonra üyelerimizin yanında çalışan personelden isteyen kurslara ücretsiz katılabilecek” dedi.

Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşmıştır

Son olarak konuşmasında Aliağa ve Türkiye genelinde gerçekleşmiş olan ithalat ve ihracat rakamlarına değinen Şimşek “Türkiye 2020 Ocak ayı sonu itibariyle ihracatta yıllık yüzde 6,10 artışla 14,8 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamına ulaşmıştır. İhracattaki rekor artışın etkisiyle ihracatın ithalatı karşılama oranının da ocak ayında yüzde 76,8 gibi yüksek bir oranda gerçekleştirildiği bildirildi” dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin dinlenmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim