Adalar Belediyesinde Yalova'ya 2 Çıkartma Gemisi

 Adalar Belediyesi olası bir afet anında bölgede denize kıyısı olan illere personel ve iş makinesi taşıyacak 2 çıkartma gemisini Yalova Belediyesi'ne tahsis ediyor.

Yalova ile Adalar Belediyesi olası bir afet anında kullanılacak olan Seyit Nadir Güneş ve Heybeliada adlı 2 çıkartma gemisinin Yalova Belediyesine tahsisine yönelik ortak bir protokole imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde Adalar Belediye Meclisi tarafından alınan karar Yalova Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

Protokole göre Adalar Belediyesi olası bir afet anında bölgede denize kıyısı olan illere yardım malzemesi, personel ve iş makinesi taşıyacak 2 adet çıkartma gemisini Yalova Belediyesi'ne tahsis edecek. Yalova Belediyesi bu gemlerin kapak açma alanlarını yaparak gemileri burada hazır durumda bekletecek. Yalova Üniversitesi ise bu gemilerin sevk ve idaresini sağlayacak gemi adamlarını sağlayacak ve bunun için ücret talep etmeyecek.

Ancak üniversitenin denizcilik bölümü öğrencileri bu gemiler eğitim alabilecekler. Her yıl Adalar Belediyesi ve Yalova Belediyesi ortak tatbikatlar düzenleyerek olası bir afet anında gemilerin hazır olmasını sağlayacaklar.

Adalar ve Yalova Belediyesi Kardeş Oluyor

Diğer yandan Adalar ve Yalova Belediyesi arasında kardeş belediye protokolü imzalanması da meclis gündemine geldi. Yalova Belediye Başkanı vefa Salman Adalarla Yalova'nın her zaman sıcak ilişkiler içerisinde olduğunu dile getirerek imzalanacak bu protokol ile kardeşliğin resmiyet kazanmış olacağını söyledi. Ardından yapılan oylamada meclis oy birliği ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a yetki verdi.

Editör: TE Bilişim