İTÜ Denizcilik  Fakültesi’nde  yapılan  konferansa  Active  Shipping’i  temsilen Personel Müdürü Aras Bilge AKSÜYEK katıldı.

Konuşmaya Şirketin geçmişi hakkında bilgi vererek başlayan Aras Bilge AKSÜYEK, 4  adet  Aframax  Tanker, 4 adet Capesize Bulk ve 4  adet Kamsarmax Bulk olmak üzere toplam da 12 gemilik bir filoya sahip olduklarını ayrıca yapımı devam eden 4 adet Suezmax Tanker ile filonun 16 gemiye çıkacağından bahsetti. Bu gemiler hakkında detaylı bilgi vermeyle birlikte Active Shipping filosunda bulunan tüm gemilerin işletmesinin Thome Ship Management tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Gemilerinde Hintli, Filipinli, Çinli ve Türk personele yer verdiklerini ve ayrıca gemilerinde çalışan zabitlere Zadar, Manila ve Bükreş'te bulunan 3 büyük eğitim merkezinde eğitim verdiklerine değindi. Zaman zaman zabitlerin performanslarına bağlı olarak dökmeden tankere geçişlerin mümkün olabileceğinin ve filo gemilerinde çalışabilmek için iyi derecede ingilizce bilme gerektiğinin de altını çizdi.

Gelen sorular üzerine gemilerinde internet erişimi sağlandığını belirten  ACTIVE SHIPPING Personel Müdürü Aras Bilge AKSÜYEK, Doç.Dr. Münip BAŞ'ın yazmış olduğu derslere yardımcı olacak Denizcilik sözlüğü adlı kitabında dağıtıldığı seminerin ardından Kariyer Klübü tarafından organize edilen kokteyle katılıp öğrencilerle sohbet ettikten sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden ayrılırken birçok öğrenci tarafından uğurlandı. 
 
 
Editör: TE Bilişim