Ertuğrul Fırkateyni sergisinin açılışını Japonya Başbakanının eşi yaptı

Japonya açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’nde düzenlenen serginin açılışını Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin eşi Akie Abe yaptı.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili serginin açılışı yapıldı. Açılışa yüksek katılım dikkat çekti. Davetliler arasında Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin eşi Akie Abe ile birlikte Japonya Altyapıdan sorumlu Bakan Ota Akhihiro, Balıkçılık Bakanı Hayashi Yoshimasa, Japonya Güvenlik Komiseri Furuya Keiji, Okinawa ve Kuzey Bölgelerinden sorumlu Bakan Yamamoto İchita ve pek çok siyasi ve işadamı yer aldı.

Açılışta bir konuşma yapan Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya ve Türkiye gibi iki dost ülkenin bağının temelini teşkil ettiğini, iki uzak ülkenin birbirine kalpleriyle komşu haline getirdiğini ifade etti.

Akie Abe de açılışta yaptığı konuşmada, "Şu anda Japonya Başbakanı Abe, Marmaray gibi tarihi bir açılışı gerçekleştirirken, bana da burada Ertuğrul Fırkateyni sergisinin açılış şerefini veren sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kurdele kesiminden sonra sergi salonuna geçen ziyaretçiler, Ertuğrul batığından geriye kalanlar ve batıktan çıkarılar malzemeleri inceledi.

Osmanlı'nın Ertuğrul Fırkateyni tayfundan etkilenerek Japonya'nın Kuşimoto bölgesi açıklarında kayalıklara çarpmış ve Amiral Osman Bey komutasındaki 600 civarında mürettebat yaşamını yitirmişti. 60 kişilik mürettebat ise Japonlar tarafından kurtarılmıştı.

Sergi 3 hafta boyunca ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilişim