KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, seyir emniyetinin artırılması noktasında yatırımlarına devam ediyor.

Teknik donanımıyla Türkiye’de ve bulunduğu coğrafyada ilk ve tek olan, her türlü hava şartında görev yapabilecek, gemi kazalarına ve yangınlara karşı operasyon gücümüzü artıracak olan Acil Durum Müdahale Gemisi (ERV) projesi kapsamında sözleşme imzalandı ve gemi yapım aşamasına geçildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatları ile gemi inşa sanayimizin desteklenmesi amacıyla 2003 yılından beri tüm deniz araçlarının Türk tersanelerinde yaptırılması geleneğinin bir devamı niteliğinde olan ERV Gemisi, 750 günde tamamlanacak.

Açık deniz kumanda-koordinasyon merkezine sahip ve güvertesinde bir helikopter pisti olacak olan ERV Gemisinin temel hizmet özellikleri, gemi kurtarma, çeki, yangın söndürme (Fi-Fi 3 standardında 9.600 metreküp/saat), 1.000 metreküp yakıt toplama kapasitesi, kazazede barındırma hizmetleri (20 kazazede kapasiteli), dalgıç hizmetleri, derin su hizmetleri, deniz kirliliğini analiz için laboratuar gibi hizmetleri bünyesinde bulundurmaktadır.

Ayrıca 80 metrenin üzerinde boya, 16 deniz mili hıza ve 200 ton çeki gücüne sahip olacak Acil Durum Müdahale Gemisi (ERV), ekonomik süratle 5.000 deniz mili seyir yapabilme imkânı sağlayan, dinamik konumlama DP II notasyonuna sahip, seyir ve haberleşme cihazları GMDSS A3 özelliklerini bünyesinde bulunduran bir yapıya sahip olacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; '7/24 esasına göre hizmet veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 2003 yılından bugüne kadar “Seyir Emniyetinden Taviz Yok!” sloganıyla ile yola çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının destekleriyle yürütülen projeler sayesinde Kuruluşumuz, gücüne güç katarak bölgesinde güven veren bir kuruluş olmaya devam etmektedir.' denildi.
Editör: TE Bilişim