Ukraynadan Mısıra hayvan yemi götürürken, mazot ve gıda yetersizliği nedeniyle demirleyen Nil-K isimli 82 metrelik kuru yük gemisinde görevli personel, iddiaya göre erzak almak için karaya çıkmaları kaptan tarafından engellenince isyan çıkardı.

İsyanda 1 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Merkezi İstanbulda bulunan bir şirkete ait Nil-K isimli kuru yük gemisi, Ukraynadan Mısıra, hayvan yemi götürmek üzere geçen 22 Ekim günü yola çıktı.

Seyir halindeki gemide gıda ve mazot sıkıntısı başladı. Gemi yaklaşık 1 hafta önce yiyecek ve mazot almak için Yunanistana ait Kilimli (Kalimnos) adasına gitti.

Geminin bağlı olduğu şirketten beklenen yardımın gelmemesi üzerine, Yunanistanlı gemicilerdan aldıkları borç parayla, bir miktar daha mazot alarak Bodrumun 4 mil uzağındaki Kara Ada açıklarına demirledi.

Nil-K adlı kuru yük gemisinin 12si Türk 2si Ukraynalı personel, erzak almak için karaya çıkmak istedi. İddaya göre gemicilerin teklifi kaptan tarafından reddedilince gemide isyan çıktı.

Gemideki isyan Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri gemiye yiyecek ve gıda yardımı yaptı. Türk personelin ifadelerini alınmaya başlandı. Başından yaralanan ahçı Erdal Kocaman ise sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

Gemide yaşananları telefonla DHA muhabirine anlatan kamarot Hakan Uğurlu, Geçen ayın ortalarında Abazhada iken yiyecek ve mazot sıkıntısı başladı.

Mazot olmadığı için gemide elektrik ve suda yok. Şirket bize sahip çıkmadığı gibi yiyecek ve mazot takviyesi yapılamadı. Ukraynadan Mısıra hayvan yemi götürüyorduk. Bir haftadır Kilimli adası açıklarında bekliyorduk. Maaşları alamadık. Yiyecek ve mazotta bitince gemide tartışmalar başladı. Çareyi son olarak Yunanlı gemicilerden borç aldığımız bir miktar mazot ile Bodrum açıklarına gelip, sahil güvenlikten yardım istedik. Karaya çıkmak istedik. Kaptan izin vermeyince tartışmalar yaşandı. Bu nedenle acil yardım çağrısında bulunduk dedi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin, Bodrum AKUT ve Bodrum Deniz Kurtarma Ekibi ile birlikte gemiye yiyecek takviyesi yapılmak üzere çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim