Atatürk’ün yatı Savarona da ilk 10 arasında 8’inci sırada yer aldı. Rus milyarderin 500 milyon dolar değerindeki Eclipse adlı yat, 170 metre uzunluğa sahip. 70 kişilik bir ekibin çalıştığı yatta iki helikopter pisti, kurşun geçirmez pencereler ve tüfek sistemi yer alıyor. Kendine ait küçük bir denizaltısı da bulunan yatın teması ise ‘Güvenlik’. Abramoviç’in 117 metre uzunluğunda Pelorus, 85 metre uzunluğunda Ecstasea ve 48 metre uzunluğunda Sussurro adlı üç tane daha yakıt bulunuyor.

Abramoviç’i geçecek

Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Muhammed bin Raşid El Maktum’un 162 metrelik yatı da dünyanın en uzun ikinci yatı olma özelliğini taşıyor. 2006 yılında suya indirilen yatın değeri ise 300 milyon dolar. Yüzen saray olarak adlandırılabilecek bu aracın içinde ise bir sinema salonu, squash kortu, spor salonu, helikopter pisti ve deniz altı için bir bölme bulunuyor. Diğer taraftan El Maktum’un Abramoviç’i geçmek için daha uzun bir yat yaptırdığı öne sürüldü. Umman Sultanı Al Seyid’in de 2008 yılında kullanmaya başladığı 155 metrelik yat üçüncü sırayı alırken, 70 kişiyi ağırlayabiliyor.

Hastalığında kullandı

Atatürk’ün 136 metre uzunluğundaki yatı Savarona da listenin 8’inci sırada yer aldı. 1931 yılında inşa edilen yat, Atatürk ün talimatiyla satin alınmıştı. Atatürk yati kisa bi süre kullanmis ancak hastalığı döneminde yatta vakit geçirebilmişti. Savarona, halen Kahraman Sadıkoğlu’nun elinde bulunuyor.

Editör: TE Bilişim