Türkiye Dışişleri Bakanlığı Yetkilileri Abhazya'yı Ziyaret Etti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Kafkasya Dairesi Başkanı Nurdan Bayraktar Golder ve Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi  Levent Murat Burhan dün Abhazya Cumhuriyeti'nin başkenti Sohum'a bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Türkiye heyeti, Abhazya Dışişleri Bakanı Maksim Gvinciya ile biraraya gelerek görüşmelerde bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı heyeti ile Abhazya Dışişleri Bakanlığı görüşmelerinde ana konu olarak Türkiye ile Abhazya arasında direkt gemi seferlerinin başlatılması ve iki ülke vatandaşları arasında ticeret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularının ele alındığı bildirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Kafkasya Dairesi Başkanı Nurdan Bayraktar Golder ve Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Levent Murat Burhan Abhazya Başbakanı Sergey Şamba tarafından da kabul edildiler.

Abhazya Başbakanı Sergey Şamba, Türkiye'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanımadan da Abhazya ile ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirebileceğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Kafkasya Dairesi Başkanı Nurdan Bayraktar Golder de, Türkiye Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Abhazya ile ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi için iki ayrı çalışma grubunun oluşturulduğunu, bu grupların çalışmalarının sona erdiğini ve yeni bir perspektifin belirleneceğini söyledi.
 

Editör: TE Bilişim