ABHAZYA’DA ÖLÜ BULUNAN TÜRK BALIKÇI TOPRAĞA VERİLDİ

Ordu’nun Perşembe ilçesinden Ocak ayının ilk günlerinde balıkçılık yapmak amacıyla Abhazya’ya giden ve 25 Ocak’ta ölü bulunan balıkçı Murat Halis Kaya, Ordu’da toprağa verildi.

 Ordu'nun Perşembe ilçesinden Ocak ayının ilk günlerinde balıkçılık yapmak amacıyla Abhazya'ya giden ve 25 Ocak'ta ölü bulunan balıkçı Murat Halis Kaya, Ordu'da toprağa verildi. Ordu'nun Perşembe ilçesinden bir balıkçılık firmasına ait gemiyle Ocak ayının ilk haftasında Abhazya'ya giden Murat Halis Kaya (38), 10 Ocak tarihinde Suhum Limanı'na demirleyen gemiden 5 kişilik arkadaş grubuyla şehre gezmeye çıktı. Akşam saatlerinde döndükten sonra "Birazdan geliyorum" diyerek şehre geri dönen Murat Halis Kaya'dan bir daha haber alınamadı.

15 gün boyunca kendisinden haber alınamayan Murat Halis Kaya'nın 25 Ocak günü cesedi bulundu. Abhazya'daki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından THY uçağıyla önce İstanbul'a, ardından Ordu'ya getirilen Murat Halis Kaya'nın cenazesi, Kumbaşı Camii'nde kılınan cuma namazının ardından toprağa verildi.

AİLE ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULDU

Kaya'nın ailesi, ölümü şüpheli bularak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Aile, Murat Halis Kaya'dan 15 gün boyunca haber alınamaması, daha önce balıkçılık firması tarafından tutulan dalgıçlar vasıtasıyla denizde aranmasına rağmen bulunamaması, daha sonra cesedinin denizde bulunduğunun söylenmesi, üzerinden çıkan 'balıkçı ruhsatının' hiç ıslanmadığının ortaya çıkması üzerine bu kez karada bulunduğuna ilişkin açıklama yapılması, balıkçı gemisindeki tayfaların farklı söylemlerde bulunması üzerine cumhuriyet savcılığına olayın soruşturulması için suç duyurusu yaptı.

Murat Halis Kaya'nın kuzeni Özel Aydın, Murat Halis Kaya'nın cesedinin karada mı denizde mi bulunduğu yolunda farklı bilgiler olduğunu belirtti. Kaya'nın temiz ve saf bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Aydın, "Balıkçılık yapmak amacıyla Abhazya'ya gitti. Daha sonra orada kayboldu. Daha sonra karada cesedinin bulunduğu söylendi. Ancak denizde mi karada mı bulunduğuna ilişkin farklı söylemler var. Olayın ne zaman, nasıl, kimler tarafından bu noktaya getirildiği hususunda farklı söylemler var. Bunun açıklık kazanacağını ümit ediyoruz. Yazık oldu. Savcılığa suç duyurusu yapıldı. Süreç başlatıldı" dedi.

Editör: TE Bilişim