ABD'nin Yüzen Adası Akdeniz'de Demirledi

ABD donanmasına ait "USS George HW Bush" gemisi, Antalya açıklarına demirlendi.

Gemide 5 binden fazla personel çalışıyor. ABD donanmasının son teknoloji ile donatılan, 2009 yılında 6,2 milyar dolara mal edilerek denize indirilen 332.8 metre uzunluğunda ve 5 binden fazla personeli bulunan uçak gemisi George HW Bush, Antalya'ya geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan çıkarak sabah saatlerinde Antalya açıklarına demirlenen gemi, dört gün kaldıktan sonra buradan ayrılacak. Personelin kenti gezmek için ayrıldığı gemi, gazetecilere tanıtıldı.

Geminin 2. kaptanı Matthew C. Paradise, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını, tarihi ve kültürel geziler yapacaklarını söyledi. Türkiye ile Amerika arasında işbirliğinin yüksek seviyede olduğunu belirten Paradise, Türkiye limanlarını ziyaret etmekten her zaman mutlu olduklarını dile getirdi. Paradise, 50'nin üzerinde savaş uçağı bulunan geminin vurucu görev yapmanın dışında insani yardım götürme görevinin de bulunduğunu anlattı.

Bir gazetecinin, "Bu planlanmış bir seyehat mi, yoksa son dönemde yaşanan gerginlik üzerine atılan adım mı" şeklindeki sorusu üzerine Paradise, "Buraya Yunanistan'dan geldik. Akdeniz'deki bu görev birkaç ay öncesinden planlanmış bir programdı, son zamanlarda yaşanan gerilimle ilgisi yok. 4 gün Antalya'da kalacağız, sonra yine Akdeniz'de belirlenmiş bir rotaya devam edeceğiz" diye konuştu. Paradise, gemide 3 bin asker ve uçakların bakımı ile görevli 2 bin kişi olmak üzere 5 binden fazla personel bulunduğunu bildirerek, gemide her dine mensup asker olduğunu, ibadetlerini yerine getirmeleri için ibadethanelerin yer aldığını kaydetti.

Gemi personel sorumlusu Üst Rütbeli Subay David Carter ise gemide bir şehirde olması gereken her ihtiyacın bulunduğunu, bazen 9 ay denizde kaldıklarını vurguladı.

Gemide kablosuz internet ağı ve telefonun yasak olduğuna dikkati çeken Carter, personelinin aileleriyle limanlardan e-posta veya Skype yolu ile iletişime geçebildiklerini ifade etti.

 

 

Editör: TE Bilişim