Obama yönetimi, İngiliz petrol devi BP'nin 2010 yılında Meksika körfezindeki petrol arama çalışmaları sırasında meydana gelen kaza nedeniyle, “ticari dürüstlük konusundaki eksikliği” bulunduğunu açıkladı ve şirketin hükümetle yeni anlaşmalar yapmasının bir süre için askıya alındığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Dairesi'nden (EPA) yapılan açıklamada kararın süresi hakkında bir bilgi verilmezken geçici yasağın bugüne kadarki anlaşmaları kapsamadığı belirtildi.

Bu açıklamadan birkaç saat sonra aynı davaya ilişkin federal mahkemenin verdiği bir başka kararda ise BP’nin iki üst düzey yöneticisi suçsuz bulundu.  
Meksika körfezi açıklarındaki Deepwater Horizon petrol sondaj kulesinde meydana gelen petrol sızıntısının yol açtığı çevre felaketi nedeniyle yargılanan BP, bu ayın başında 4.5 milyar dolar ile ABD tarihinin en büyük tazminat cezasını almıştı.

Dünya tarihinin en büyük çevre felaketi olarak gösterilen kazada 11 kişi de hayatını kaybetmişti. Meksika körfezine 87 gün boyunca yaklaşık 5 milyon varil petrol sızmıştı. 
Editör: TE Bilişim