ABD’de çok satan denizcilik yazarı Türk

Fatih Takmaklı, Dünya Gemi Koleksiyonu adlı kitabını Amerika’da yayınlayarak deniz severlerin hizmetine sundu. 

12 yaşından beri çektiği gemi fotoğraflarını ve bu gemiler hakkındaki bilgileri bir kitapta toplayan Fatih Takmaklı, Dünya Gemi Koleksiyonu adlı kitabını Amerika’da yayınlayarak deniz severlerin hizmetine sundu.

Farklı temalara yer verilen Dünya Gemi Koleksiyonu 4 ciltten oluşuyor. Bir hobi olarak gemi resimleri çekmeye başladığını dile getiren Takmaklı, kitabın yazım aşamasını şu sözlerle dile getirdi: “15 yıl boyunca çektiğim bu resimleri bir kitapta toplayarak, gelecek nesillere faydalı olabilecek bir gemi arşivi hazırlamak istedim. Çektiğim gemilerin isimlerini ve gemiler hakkındaki birçok bilgiyi zaten biliyordum.

Ancak daha fazla bilgiye yer vermek adına bir yıl boyunca çeşitli kütüphanelerde araştırma yaparak bir çok teknik içerikli kitaptan da yararlandım. Ayrıca her kitabın sonunda 10-15 sayfa arası bir kompozisyon yazarak, gemilerle tanışma öykülerimden, bu gemiler ile yaptığım seyahatlere kadar bir çok konuya yer verdim. En büyük isteğim denizcilikle ilgisi olmayan kişilerin de denizciliğe karşı ilgilerini arttırmak.”

“Kitap beklediğimden fazla ilgi gördü”

Kitabının Amerika’da beklediğinden fazla bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Takmaklı,

“Kitaplarımı yayınlamadan önce, bu kitapların sadece denizcilikle ilgilenen kişiler tarafından satın alınacağını düşünmüştüm. Ancak gördüm ki, farklı hobileri olan kişiler de bu kitaba ilgi gösteriyor” dedi.

Takmaklı, şöyle devam etti: “Kitabım İngiltere başta olmak üzere Amerika, Almanya, Avustralya, Fransa, Japonya, Hollanda ve Kanada’da çok sattı. Amerika’da bu alanda yeterli bir kitap olmadığından, kütüphaneler tarafından kitabıma ayrı bir ilgi gösterildi. İngilizce olarak yazdığım bu kitaplar henüz Türkiye’de yayınlanmıyor. Fakat kitabımı okumak isteyenler, Amerika’da bulunan yayınevinin web sayfası www.xlibris.com üzerinden kitaba ulaşabilirler.

Ya da satın almak isteyenler www.xlibris.com adresinden yararlanabilirler. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki, Amerika’da yaşayan bir Türk olarak Türkiye’yi de dünyaya tanıtmak istedim. Türk gemilerinin dışında Türkiye’nin o eşsiz turistik mekanlarına da kitabımda ayrıca yer verdim.”

World Ship Collection: (Dünya Gemi Koleksiyonu)

1-Modern Cruise Ships from 1931 to 2008:( 1931’den 2008’e Modern Yolcu Gemileri), Dünya Gemi Koleksiyonu’nun ilk kitabı, 130’dan fazla yolcu gemisinin fotoğrafını içeriyor. Carnival, Century, Norwegian Cruise, Royal Olympic ve diğer yolculuk hatları hakkında bilgi veren kitap, ayrıca üç farklı yolculuk hattında yazarın seyahatlerine yer veriyor

2-Ferries of the World: (Dünya Feribotları), Koleksiyonunun ikinci kitabı, dünya üzerindeki Deniz Lines, G.A Ferries, İstanbul Deniz Otobüsleri, Lake Michigan Ferry, Staten Island Ferry, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Ukrayna Feribotları ve Washington State Ferries gibi 45’ten fazla feribot hattındaki feribotların 128’den fazla fotoğrafını içeriyor. 
 
3-Modern Turkish Ships
: (Modern Türk Gemileri), Üçüncü kitap, bu konuda İngilizce olarak yazılan ilk kitaptır. 135’ten fazla fotoğraf  ve her bir Türk gemisi için teknik özellikler içeriyor. Bu gemide fotoğraflanan gemiler arasında Türk yapımı konvansiyonel araç feribotları, cruise gemileri, hızlı feribotlar, arabalı vapurlar, liman sürat tekneleri, yolcu gemileri, tren feribotları ve yatlar yer alıyor.

4- Tall Ships: The Ladies of the Seas: (Yüksek Direkli Gemiler Denizlerin Leydileri), dördüncü kitap 2001, 2003 ve 2006, 2004 Şikago, 2005 ve 2008’de Filadelfiya, 2007’de Takoma ve Norfolk’ta düzenlenen Yüksek Direkli Gemi Yarışlarından 179 özel fotoğraf içeriyor.

 

Editör: TE Bilişim