ABD’de benzin bazı su markalarından daha ucuz

 Petrol fiyatlarının küresel piyasalarda 2015 yılında sürekli gerileyerek bu ay son 11 yılın en düşük seviyesinde kalması, Amerika Birleşik Devletleri’nde benzini bazı su markalarından dahi daha ucuz hale getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde benzine ödenen verginin de düşük olması fiyatlardaki gerilemenin, doğrudan tüketicinin cebine yansımasını sağladı. Hugo Ballesteros:“Arabama benzin alırken fark ettim ki 1 yıl önce depoyu yaklaşık 50 Dolar’a dolduruyordum. Şimdi 36 ila 38 Dolar’a doldurabiliyorum.

Benzinin galonu yani 3.7 litresinin 2 Dolar’a kadar gerilediği ülkede bazı kaynak sularının galonu 7.5 Dolar’dan satılıyor. Robert Sinclair Jr.:” Bu yıl, benzinden yapılan tasarruf tutarı 155 milyar Dolar düzeyinde. Amerika Birleşik Devletleri’nde her bir sürücünün cebinde kalan miktar ise 555 Dolar.” Avrupa’da benzinin litre fiyatının en pahalı olduğu ülke 1 buçuk Euro ile Hollanda.

En ucuz olduğu ülke ise 0.93 Euro ile Polonya. Dizelin litre fiyatı ise Avrupa’da en pahalı olduğu ülke İngiltere’de 1.4 Euro iken en ucuz olduğu Lüksemburg’da 0.88 Euro.

Editör: TE Bilişim