ABD’nin geçtiğimiz günlerde Venezuela’dan petrol ile ayrıldığı gerekçesiyle yaptırım uyguladığı şirket ve gemilere yenileri eklendi. Dört Yunan tanker gemisi daha ABD tarafından Venezuela'dan petrolle ayrıldığı için kara listeye alındı. Bir gemi veri tabanına göre, gemiler tanınmış Yunan armatörlerine ait.

Trump yönetimi, Venezuela'yla ilgilenen nakliye şirketlerine baskı yapmaya devam ediyor. Ofac’ın engellenen varlıkları engellenen kişiler listesine Panama, Marshall Adaları, Malta ve Bahamalar bayraklı dört Yunan yönetimli tanker eklendi.

ABD, Yunan yönetimli dört tankeri kara listeye koyarak Venezuela'ya karşı yaptırımlarını ikiye katlama konusundaki söylemlerini tasdikledi.

Dört gemi ve onların kayıtlı sahip şirketleri, Salı günü, Hazine Bakanlığı Dış Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından tutulan SDN olarak da adlandırılan “özel olarak belirlenmiş vatandaşlar” listesine eklendi.

ABD yaptrımlarına takılan gemiler, 2007 yapımı Aframax Athens Voyager, üç yaşındaki tanker Suezmax Chios I ve iki büyük ham petrol tankeri; 2006 yapımı Seahero ve 2003 yapımı Voyager I olarak adlandırıldı.

Denizhaber.com ÖZEL

Editör: TE Bilişim