Dünyanın iki zıt kutbu arasında bir yardımlaşma olabilir mi? Her fırsatta birbirini açık açık tehdit eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İran arasında bu kez tatlı - sert rüzgarlar esiyor.

Olayın kaynağı; Amerikan bayraklı bir kargo gemisinin dün Aden Körfezi'nde korsan saldırısına uğraması.

Geminin şirketi Maersk'ten yapılan açıklamaya göre Hürmüz Boğazı'nı geçen gemi, bu sırada birçok tekneyle hızla yaklaşan silahlı korsanların tehdidi altına girdi. Uyarılara rağmen yaklaşmaya devam eden teknelerin ateş açmaya başlaması üzerine gemideki silahlı korumalar karşılık verdi ve tehlike böylelikle daha da büyümeden bertaraf edildi.

İran: Biz kurtardık gemidekiler de teşekkür etti 

Ancak kayda değer bir iddia daha var. İnanması belki güç ama bu iddiaya göre Amerikan bayraklı gemiyi, korsan saldırısandan Amerika'nın en büyük düşmanı ilan ettiği İran kurtardı!

Maersk'le aynı saatlerde bir açıklamada bulunan İran Deniz Kuvvetleri de yardım çağrısı üzerine bölgeye giden hücumbotların, Maersk Texas adlı gemiyi kurtardığını idda ediyor. Üstelik İran Deniz Kuvvetleri'nin açıklamasına göre Amerikan gemisindekiler, yardımlarından dolayı İran donanmasına teşekkür de etti.

Editör: TE Bilişim