Abant'ta balık bereketi

1 Nisandan itibaren olta balıkçılığına açılan Abant Tabiat Parkı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı’nda tatilciler, oltayla balık avlamanın keyfini çıkarıyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğünce alınan kararın ardından 1 Nisandan itibaren olta balıkçılığına açılan Abant Tabiat Parkı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Tatilciler, balık bereketi yaşanan Abant Gölü’nde oltayla avlanmanın keyfini yaşıyor. Tatilcilerden Şenol Durmaz’ın yakaladığı 50 santimetre uzunluğundaki yaklaşık 2,5 kilogramlık Abant Alası (Abant Alabalığı) ise görenleri şaşırttı. Bu yıl Abant’ta çok fazla balık olduğunu belirten Durmaz, "Çevre ve Orman Müdürlüğünce gölde geçen yıl temizleme çalışması yapıldı. Yapılan çalışmada, alabalıkların yumurtalarını yiyen ve üremelerini engelleyen balıklar ağlarla toplandı. Bu çalışmadan sonra gölde alabalıklar hızlı şekilde çoğaldı" dedi.

Amaçlarının arkadaşlarıyla stres atmak olduğunu ifade eden Durmaz, "Amacımız çok fazla balık tutmak değil, belirlenen kriterlerde balık avlamak ve arkadaşlarımızla piknik yapmak" diye konuştu. Öte yandan, Abant Tabiat Parkı’nda karların erimesiyle açan rengarenk çiçekler, güzel manzara oluşturdu. Hafta sonu tatili için Abant’a gelenler, gördükleri manzara karşısında adeta büyülendiklerini belirtti.

Tatilin keyfini açan çiçekler arasında mangal yaparak, faytona, ata binerek, göl çevresinde yürüyüş yaparak çıkaran vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor. (aa)

 

Editör: TE Bilişim