Marco Polo’dan 64 milyon Euro için çağrı

Avrupa Komisyonu Marco Polo Programı’na ilişkin dördüncü proje teklif çağrısını yayımladı. Projede karayolundan diğer taşımacılık türlerine aktarılacak 500 ton-kilometre navlun başına 2 Euro finansman sağlanması öngörülüyor.

Avrupa Komisyonu, ikinci Marco Polo Programı’na ilişkin dördüncü proje teklif çağrısını yayımladı. Program, karayolu taşımacılığının bir bölümünün çevreye daha duyarlı taşımacılık modüllerine kaydırılarak taşımacılık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve modernleştirilmesini amaçlıyor. Küçük ve orta ölçekteki işletmelerin (KOBİ) katılımının kolaylaştırıldığı ve şirketlerin bireysel başvuru yapabilmesinin önünün açıldığı ikinci Marco Polo Programı kapsamında seçim prosedürü hızlandırılarak, seçim kriter ve koşulları azaltıldı. Karayolu taşımacılığının diğer taşıma türlerine kaydırılmasında, pratikte 250 milyon ton-kilometre olarak tespit edilen oranın, ilgili çağrıda yeni eşikler uyarınca 60 milyon ton-kilometre/yıl olarak talep edildiği bildirildi. İç suyolu taşımacılığına ilişkin eşik değişim değeri ise 13 milyon ton-kilometre/yıl olarak açıklandı.

Bütçesi 64 milyon Euro olan çağrıda; bir önceki yıl olduğu gibi, karayolundan diğer taşımacılık türlerine aktarılacak 500 ton-kilometre navlun başına 2 Euro finansman sağlanması öngörülüyor.

Editör: TE Bilişim