Olta Balıkçıları start verdi

Kartepe Belediyesi, Sapanca Belediyesi ve Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin (KAMADER) ortaklaşa düzenlediği 04-05-06-07-08 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacak 9. Ulusal ve Uluslar arası Sazan Balığı Tutma Yarışması başladı.

Sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek amacıyla Kartepe Belediyesi, Sapanca Belediyesi ve KAMADER’in ortaklığında düzenlediği 9. Ulusal ve Uluslar arası Sazan Balığı Tutma Yarışması Sapanca Gölünün Kartepe, Sapanca ve Serdivan bölgelerinde düzenlenecek.

Yerli ve Yabancı Olta balığı ustalarını Sapanca Gölünde buluşturan yarışma için, yarışmacılar bugün saat 12.00’de Eşme Sahili'nde toplanarak yarışacakları alanlar için kura çekimine katıldı. Avcılık İçin el, ele Programda konuşan Başkan Yardımcısı, Murat Sabri Çakır, "Geçen yıla oranla 3 kat arttı. Katılım giderek fazla olmaya başladı. Böyle giderse Türkiye ve Dünya rekoru kırarız. Herkese kolaylıklar diliyorum’’ dedi. Ardından KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yarışmanın dokuzuncusunu düzenlendiğini ifade ederek, "Bu güne kadar “Uluslar arası standartlarda bir yarışma ve sportif avcılık için el ele ” sloganı ile yaptığımız mütevazi yarışmalar neticesinde gelinen noktada Bulgaristan, Romanya, Rusya ve Belarus gibi ülkelerden (birçoğu dünya şampiyonalarına katılmış) 7 takım yurt dışından katılmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Yarışmaya en az üçer kişiden oluşan 7’si yurt dışından olmak üzere üç kişiden oluşan, toplamda 55 takım katıldı. Kartepe Eşme Sahili, Sapanca Kırkpınar ve Uzunkum, Serdivan Esentepe bölgelerinde olta sallayacak yarışmacılar, 20 hakem nezaretinde 5 gün boyunca aralıksız dereceye girmek için mücadele edecekler. Kura çekerek belirlenen yarışma sektörlerine kamp kuracak yarışmacılar, 08 Kasım Pazar günü saat 11.00’e kadar en büyük balığı ve en çok balığı tutmak için kıyasıya mücadele içinde olacaklar. Ödül töreni Kartepe Eşme sahilinde yapılacak olup, 11.30-13.30 saatleri arası değerlendirme yapıldıktan sonra, dereceye girenler açıklanacak ve ödül töreni başlayacaktır. Ödül töreninin ardından çeşitli ikramlar ile etkinlik sona erecek

. TOPLULUK: Yarışma kurasına katılan takım temsilcileri aynı karede görülüyor.

UZTÜRK: KAMADER Başkanı Engin Uztürk, “Uluslar arası standartlarda bir yarışma ve sportif avcılık için el ele ” sloganına vurgu yaptı.

KURA: Takımlar için, balık tutulacak bölgelere yönelik sektör kurası çektiler.

YEM: 54 koli balık yemi, dağıtımı gerçekleştirildi.

NOKTALAR: Balıkçıların harita üzerinde balık avı yapacakları yeşil, mor, sarı, kırmızı ile belirlenen noktalar.

ÇAKIR: Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, geçen yıla oranla bu yıl, 2 kat daha katılımın arttığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim