DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 14. BAHAR KARİYER GÜNLERİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri’nin bu yıl 14.sü gerçekleştirildi.

Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nda düzenlenen Kariyer Günleri MSC Gemi Acenteliği ile başladı. MSC Gemi Acenteliği İzmir şubenin operasyon müdürü Savaş Ercan’ın katılımı ile başlayan gün, öğrencilerin soru-cevapları ile devam etti. Denizciliğin çok farklı sektörlerinde çalışılabileceğini söyleyerek öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandıran Savaş Ercan, staj imkanları hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Aynı gün Kariyer Günlerinin 2. oturumu Armada Gemi Acenteliği sahibi ve aynı zamanda DEU Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Kenan Yalavaç’ın katılımları ile devam etti. Denizcilik Fakültesi mezunu olarak kendi işini kurup şirket sahibi olan Kenan Yalavaç öğrencilerin yoğun ilgisi ve soruları ile karşılaştı. Öğrencilerin mezun olduktan sonra kendi işlerini kurabilecekleri düzeyde ve yetenekte oldukları konusunda öğrencileri cesaretlendirdi.

Kariyer Günleri’nin 2. ve 3. günlerinde de DEU Denizcilik Fakültesi, D-Marin Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan’ı, Omni Sigortacılık Brokerliği’nden Ülkem Gürdeniz’i ve İlya Denizcilik’in ortaklarından Görkem Övül’ü ağırladı.

Kariyer Günleri haftasının son iki gününde Denicilik Fakültesi öğrencileri; TCE Ege Limanı Genel Müdürü Vahdettin Keleş, Unimar Lojistikten Ömer Derya Kabaağaçlı ve Mine Işıklı, Cuma günkü son oturumda ise Barış Tanker Chartering ve Brokering şirketinin sahibi okulumuz mezunlarından Kerem Alok ile tanışma fırsatı buldular.

Değişik sektörlerin katılımı ile gerçekleşen Kariyer Günleri, öğrencilerin yoğun ilgisi ve gelen şirketlerin öğrencileri sektörle buluşturmak adına anlattıkları ile göz doldurdu. Denizciliğin çeşitli alanlarından katılımcılar, şirket sahipleri ve üst düzey yöneticileri ağırlayan DEU Denizcilik Fakültesi’nin bu yılki Kariyer Günleri, genellikle fakültenin mezunlarının katılımları ile daha verimli geçti.

Editör: TE Bilişim