Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı

SELÇUK NAS YÖNETİM VE ORGANİZASYON DOÇENTİ OLDU


Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kpt. Selçuk NAS Yönetim ve Organizasyon alanından “Doçent” ünvanı aldı. 6 Nisan 2011 günü gerçekleştirilen sözlü sınavda oybirliği ile “Başarılı” bulunan Doç. Dr. Kpt. Selçuk NAS, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Seyir Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Doç. Dr. Kapt. Selçuk NAS’ın Özgeçmişi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Doç. Dr. NAS, 1991-1999 yılları arasında D.B. Deniz Nakliyatı A.Ş. ve Dünya Denizcilik bünyesindeki gemilerde görev yaptı. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu)’nda Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Doç. Dr. NAS, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans’ını 1999 yılında Doktorasını ise 2006 yılında tamamladı. Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliğini de üstlenen Doç. Dr. NAS Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı kapsamında GASM Üyeliği ve Bağımsız Denetçi olarak görev alıyor. Denizcilik işletmelerinde yönetim, işletme ve fizibilite alanlarındaki çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde proje koordinatörü, danışman ve eğitim sorumlusu olarak sorumluluklar üstlenen Doç. Dr. NAS bu kapsamda AB, Milli Eğitim Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, TÜBİTAK ve Dokuz Eylül Üniversitesi BAP projelerinde yer alıyor.

Doç. Dr. NAS’ın ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda yayını bulunmakta olup, araştırmaları gemiadamlarının eğitimi, istihdamı, çalışma koşulları, denizcilikte simülatör destekli eğitim yönetimi, gemi kaptanlarının karar verme süreçleri, limanlarda gemi manevraları risk yönetimi, limanlarda simülatör destekli modellemeler, denizcilik işletmelerinde emniyet, güvenlik, çevre, kalite ve risk yönetimi ile fizibilite çalışmaları alanlarında yoğunlaşıyor.


Doç. Dr. NAS Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde deniz işletmeciliği, deniz ulaştırma işletme mühendisliği ve sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri alanlarında çok sayıda derslerde eğitim sorumluluğu alıyor.

İlk doçent-kaptan Ender Asyalı olmuştu

Dokuz Eylül'de daha önce 2009 yılında Doç. Dr. Kaptan Ender Asyalı ilk doçent  kaptan olarak halen öğretim üyeliği görevine devam ediyor.

Editör: TE Bilişim