DOKUZ EYLÜL TURMEPA İLE YAT KAPTANLIĞI EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile TURMEPA Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve 4 ay süren Yat Kaptanlığı Eğitimi sona erdi. 15 Ekim 2009 tarihinde başlayan kursdan 21 kişi başarı ile mezun olarak GASM sınavına girmeye hak kazandılar.

Kurs süresince kursiyerler, seyir, gemicilik, hukuk, denizde çatışmayı önleme, haberleşme, İngilizce, motor,yangın, ilk yardım, gemicilik, denizde canlı kalabilme gibi alanlarda teorik derslerin yanı sıra uygulamalarını da tamamlayarak, denizciliğe hazırlandılar.

18 Şubat 2010 günü Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, kursiyerler adına M.Erol Sencer ve öğretim elemanları adına Kurs koordinatörü Kpt. Serim Paker’in konuşmalarının ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Dört ay,  408 gün ve  1632 ders saati süren uzun maratonun sonunda sertifikalarını alan kursiyerler eğitimi başarıyla tamamlamalarını kutladılar.

Yat kaptanlığı eğitiminde DEU – TURMEPA işbirliğinin sürmesi ve yeni kurs sezonunun 22 Mart 2009'da başlaması planlanmıştır.

Editör: TE Bilişim