Bahar Kariyer Günleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günleri 7 Nisan 2014 Pazartesi günü ilk oturumu ile Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda başladı.

Oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem ÖZER ÇAYLAN’ın yaptığı Kariyer Günleri birinci oturumu, Martı-Link Konteyner Hizmetleri İşletme Sahibi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf ÖZTÜRK, Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman BİLGİN, Arkas Holding A.Ş.

İnsan Kaynakları Müdürü Verda AKPINARLI ve Arkas Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Uzmanı Nilgün ÖZCAN’ın katılımları ile gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Didem ÖZER ÇAYLAN oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Yusuf ÖZTÜRK’e bıraktı. ÖZTÜRK, öğretime ilk başladığı yıllardan günümüze kadar Denizcilik Fakültesi’nin gelişim sürecini anlattıktan sonra kendi kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını öğrencilere aktardı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin kendi hayatı için önemini vurgulayan ÖZTÜRK, öğrencilere mesleki tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra söz alan Osman BİLGİN, genç öğrencilere hitaben başladığı konuşmasında çok değerli bir okulda çok değerli hocalar tarafından yetiştirildikleri için kendilerini şanslı hissetmeleri gerektiğini vurguladı. Öğrenim hayatının ilk yıllarından bu yana yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğunu belirten BİLGİN, başarılı olmanın ilk şartının iyi bir eğitim olduğunu aktararak, öğrencilere hem derslerine ilgi göstermelerini bunun yanında hem de bu derslerin iş hayatındaki uygulamalarına da eğilmelerini tavsiye etti. Arkas Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Verda AKPINARLI öncelikle Arkas Holding A.Ş. hakkında genel bir tanıtım yaptıktan sonra Denizcilik Fakültesi ile ortak yürüttükleri “Rotamız Arkas” staj programı hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Şu anda proje kapsamında Arkas Holding A.Ş. de Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin staj programına devam ettiğini ve sektöre başarılı bir şekilde hazırlanmakta olduklarını sözlerine ekleyen Verda AKPINARLI, program kapsamında staja başlayan öğrencilerin iş hayatına tam bir yetkinlik ile hazırlanarak Holding bünyesinde ihtiyaç dahilinde istihdam edildiklerini belirtti.

Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi.

Editör: TE Bilişim