DOKUZ EYLÜL’DE  14. GELENEKSEL KIŞ KARİYER GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 14. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ni 15-25 Aralık 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdi. 16 işletme ve 1 kuruluştan toplam 40  konuşmacının katıldığı kariyer günleri canlı buluşmalara ve değerli fikir alışverişlerine ortam yaratarak büyük ilgi gördü.

15 Aralık-18 Aralık 2009 günleri arasında Genel Denizcilik, TURKON Holding, MARDAŞ Denizcilik, V-SHIPS, BEŞİKTAŞ Denizcilik ve TRANSAL’ın ağırlandığı 14. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nde, 21 Aralık-25 Aralık 2009 günleri arasında da Deniz Nakliyat A.Ş., İDÇ, Şener Denizcilik, ARKAS Denizcilik, Kaptanoğlu Denizcilik, DAD-DER, DİTAŞ, KIRAN Denizcilik, YA-SA, Chemmarine ve NEMTAŞ konuk oldular.

Kariyer Günleri’nin ikinci haftasında 21 Aralık 2009 günü Deniz Nakliyat A.Ş. temsilcilerinin sunumları ile açılan toplantılarda şirket adına İnsan Kaynakları Müdürü Zekai ÖZ, Gökalp SİVRİKAYA ve Seçkin SÖĞÜT öğrencilere açıklamalar yaparak, sorularını yanıtladılar.

Yine 21 Aralık 2009 günü İDÇ adına Personel Müdürü Turgut ERTÜRK ve Makine Enspektörü Mert Abdullah ÖLÇÜCÜOĞLU şirketleriyle ilgili bilgiler vererek öğrencileri aydınlattılar.

22 Aralık 2009 günü üç işletme konuk oldu. ŞENER Denizcilik adına Personel Müdürü Aras Bilge AKSÜYEK işletmelerini ve çalışma koşullarını tanıttılar.

Daha sonra ARKAS Denizcilik adına Personel Müdürü Alaattin KURT, Çağatay DURUKAN, Savaş ERCAN, Engin TUNCER ve Aytaç NOYAN ARKAS Denizcilik’in filo yapısı, çalışmaları ve zabitlerin çalışma koşullarına ilişkin bilgiler verdiler.

Yine 22 Aralık 2009 günü son olarak KAPTANOĞLU Denizcilik adına Personel Müdürü Tibet ÖZAY ve Yönetim Temsilcisi Raif SÖYLERKAYA faaliyetlerini açıklayarak Güverte ve Makine Bölümlerinden öğrencilerin staj ve çalışma koşullarına ilişkin konulardaki sorularına açıklık getirdiler.

23 Aralık 2009 günü ilk olarak DAD-DER adına Başkan Uğur ÇAĞIRCI ve Başkan Yardımcısı Erdal HASCAN DAD-DER’in faaliyetlerini açıklayarak küresel krizin denizciliğe ve deniz çalışanlarına etkileri üzerine görüşlerini belittiler.

Daha sonra DİTAŞ adına Filo Müdürü Coşkun AĞCA ve Terminal İşleri Yöneticisi Numan EŞİYOK DİTAŞ’ın denizcilik faaliyetlerini açıklayarak öğrencilerin DİTAŞ ve tanker taşımalarına ilişkin sorularını yanıtladılar.

Yine 23 Aralık 2009 günü son olarak KIRAN Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü  Aşkı ÇELİK ve İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Tolga KÜÇÜKCEREN KIRAN Denizcilik’in faaliyetlerini belirterek çalışma koşulları ve staj konularında öğrencileri aydınlattılar.

24 Aralık 2009 günü YA-SA Denizcilik adına Personel Müdürü M. Faruk CELAYİR, Eğitim Departmanı adına da Erdoğan DEVRİK ve Özgür ALEMDAĞ YA-SA Denizcilik’in filosu, faaliyetleri, işletmeye ilişkin planlar ve çalışma koşullarını açıklayarak soruları yanıtladılar.

25 Aralık 2009 günü ilk olarak CHEMMARINE adına Personel Müdürü Semih GÜRKÖK, Murat Yılmaz SARIHAN ve Türker ÖZMAN kimyasal ürün taşımacılığına ilişkin bilgiler vererek CHEMMARINE’in faaliyetlerini açıkladılar ve soruları yanıtladılar.

Aynı gün Kariyer Günleri’nin son konuğu olarak NEMTAŞ adına İnsan Kaynakları Müdürü Cankut CEYHAN ve yine İnsan Kaynakları Departmanından Hakan YONTAN NEMTAŞ’a ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin çalışma koşulları ve staj konularındaki sorularını yanıtladılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 14. Geleneksel Kış Kariyer Günleri her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görerek sektörle öğrencileri buluşturan önemli bir arena oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim