DOKUZ EYLÜL’DE 18. KIŞ KARİYER GÜNLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR. 

BEŞİKTAŞ DENİZCİLİK, ÇEBİ DENİZCİLİK VE SEDAT PEKDEMİR, KAPTANOĞLU, MARDAŞ VE GENEL DENİZCİLİK DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 18. KIŞ KARİYER GÜNLERİNDEYDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 18.si düzenlenen Kış Kariyer Günleri’nin 21 Kasım 2013 Perşembe günü gerçekleşen 3 oturumunun ilk oturum konuğu Beşiktaş Denizcilik oldu. Beşiktaş Denizcilik adına konuşan İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Tanyol BESEK, Beşiktaş Denizcilik bünyesinde 19 adet gemi olduğunu belirtti ve güzergâhlarının tüm dünyaya yayıldığını söyledi. Stajyer politikaları hakkında da bilgiler veren Sayın BESEK şirketin vizyon ve misyonlarından bahsederek, insanların yatırımdan çok daha önemli olduğunu vurguladı. Kendisine sorulan sorulara cevap veren Sayın BESEK’E teşekkür plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bora NORGAZ tarafından verildi. Oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
21 Kasım’da gerçekleşen ikinci oturumda Çebi Denizcilik temsilcileri Personel Müdürü Hüsnü KARAHASAN ve Operasyon Müdürü Kpt. Cem YILMAZ yer aldı. Şirketin geçmişinden bahseden Sayın YILMAZ kariyer günlerinde ilk kez bulunmanın heyecanını ve mutluluğunu taşıdığını söyledi. Kpt. YILMAZ şirket filosunda 6 adet gemisi bulunduğunu ve yakın zamanda büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Konuşmacılar stajyer politikalarından ve şirketin stajyerlere karşı tutumundan bahsederek konuşmalarına son verdiler. Sorulan sorulara cevap veren Çebi Denizcilik temsilcilerine teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Doğancan TAŞ, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bora ÖZYÖN sundular. Toplu fotoğraf çekiminin ardından oturum sona erdirildi.
21 Kasım 2013 Perşembe günü üçüncü oturum da ise Gemi Kiralama Müdürü Kpt. Sedat PEKDEMİR gemi hayatı ve kara hayatı hakkında tecrübe ve anılarını paylaştı. PEKDEMİR yeni bir zabitin duruşu, meslek vizyonu, geleceği nasıl inşa edebileceği hakkında önemli bilgiler verdi. Zabit adaylarının mesleki donanımının yanında kültürel ve sosyal açıdan da nitelikli birer birey olması gerektiğini önemle vurgulayan Sayın PEKDEMİR fırsatları değerlendirmek gerektiğini ve her koşulda kişisel gelişimi ön planda tutmak gerektiğini söyledi. Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Sayın PEKDEMİR’E katılım belgesini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Murat PALABAŞ sundu. Oturum toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
22 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen 3 oturumun ilk konuğu Personel Müdürü Fatih YILMAZ temsilciğinde Kaptanoğlu Denizcilik oldu. Yüzyılı aşkın şirket geçmişine dayanarak denizciliğe gelenekçi bir bakış açısıyla yön vermek istediklerini belirten Sayın YILMAZ, kuru yük ve tanker gemilerinin işletmeciliğini yaptıklarından bahsetti. Şirket filolarında 4 adet kuru yük, 9 adet tanker bulundurduğunu ve düzenli güzergâh olarak Avrupa’da hizmet verdiklerini söyledi. Stajyer politikasının ise geleceğe yatırım amacıyla zabitleri stajyerlikten 1. zabitliğe kadar taşımak olduğunu belirten Sayın YILMAZ konuşmalarını tavsiyeleriyle sonlandırdı. Kendilerine sorulan sorulara cevap veren Sayın Fatih YILMAZ’A plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Osman Özgür TUĞTEKİN sundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından oturum son buldu.
22 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen ikinci oturumun konuğu MARDAŞ  oldu. MARDAŞ temsilcileri Genel Müdür Kpt. Galip KENDİGELEN, Personel Müdürü Şenol KULAKÇEKEN ve DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarından Uzakyol Vardiya Zabiti Ümit KAPLAN yer aldı. Oturum şirket tarihi, gelişimi ve vizyonunu anlatan tanıtım videosuyla başladı. Konuşmacılar şirket filosunda her biri Türk bayraklı 7 adet gemi bulunduğunu ve şu an için bu durumu korumak istediklerini söylediler.  Dünya üzerindeki tüm güzergâhlarda çalıştıklarından bahseden Sayın KENDİGELEN stajyer politikalarını açıklayarak konuşmasına son verdi. Sorulan sorulara cevap veren MARDAŞ temsilcilerine teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden Begüm OLGUN, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Elif KILIÇ ve Ferhan Nur AKKANATLI sundular. Toplu fotoğraf çekimi ardından oturum son buldu.
22 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen son oturumun konuğu Genel Denizcilik oldu. Toplantıya şirketi temsilen Tanker Personel Müdürü Kadir ÖZKAN, Tanker Personel Müdür Yardımcısı Buse UFAK ve Eğitim Enspektörü Zeki ÖZDEN katıldılar. Konuşmacıların ilki olan Sayın ÖZKAN şirket yönetimi, politikası, vizyonu ve misyonundan bahsederek sunumuna başladı ve şirket bünyesinde 28 adet tanker gemisi bulunduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Sayın ÖZDEN kuru yük gemilerinde karşımıza çıkabilecek olanak ve zorluklardan bahsetti. Şirket filolarında 19 adet dökme gemisi bulunduğunu belirtti. Soru cevap bölümünün ardından Genel Denizcilik temsilcilerine teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Rıfat Berkay GÖKSU ve Ceren TOKKAMIŞ, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Volkan ÖZER sundular. Oturum toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 18. Kış Kariyer Günleri ikinci haftasında da tüm hızıyla devam edecek. 

Editör: TE Bilişim