AKAR, ARKAS VE İNCE DOKUZ EYLÜL’ÜN 15 KIŞ KARİYER GÜNLERİ’NDE

KIŞ KARİYER GÜNLERİNİN İKİNCİ GÜNÜ’NE İNCE DENİZCİLİK, ÜÇÜNCÜ GÜNÜNE İSE AKAR VE ARKAS DENİZCİLİK KATILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin ikinci gününde İNCE Denizcilik, üçüncü gününde ise AKAR Denicilik ve ARKAS Denizcilik yöneticileri öğrencilerle buluştular. Konuklar hem şirketlerindeki gelişmeleri ve insan kaynakları politikalarını açıkladılar, hem de öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

İNCE DENİZCİLİK

7 Aralık 2010 günü gerçekleşen oturumda İNCE Denizcilik Teknik Müdürü Ahmet Yaşar Canca şirket profillerini açıklayarak İNCE Denizcilik’i tanıtan bir multivizyon gösterisi sundu. İNCE Denizcilik’in kuru yük piyasasında önemli bir rol oynadığını belirten Canca gemilerde sadece Türk personel çalıştırdıklarını ve bunun bir şirket politikası olduğunu belirtti. İNCE Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Mine Türkeri ise İNCE Denizcilik’in şirket politikalarını anlattı.

Toplantıda Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin meslek ve şirket hakkındaki sorularının cevaplanmasını takiben konuklara Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencileri Serhat Erkara ve Gökhan Özsöz tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

AKAR DENİZCİLİK

8 Aralık 2010 günü sabah oturumuna AKAR Denizcilik adına, AKAR Grup Tanker Departmanı Personel Müdürü Tibet Özay, Kuruyük Departmanı Personel Müdürü Erkan Erkan ve Güverte Enspektörü Murat Öztürk katıldı.

Konferansta AKAR Denizciliğin kısa bir tanıtım filminin ardından şirket hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgiler verildi. Ayrıca AKAR Denizcilik’in Yalova tersaneler bölgesinde kurmayı planladığı tersane yatırımı açıklandı. Kuruyük Departmanı Personel Müdürü Erkan Erkan da şirketlerinde herkese eşit ve saygılı bir yaklaşımın personel politikaları olduğunu belirtti.

DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan AKAR yöneticilerine, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Tarık Aksakar, Mehmet Acar ve Süleyman Karaca tarafından teşekkür plaketleri verildi.

ARKAS DENİZCİLİK

8 Aralık 2010 günü öğleden sonra oturumunda ARKAS Denizcilik adına, İnsan Kaynakları Müdürü Alaattin Kurt, Güllük Limanı Baş Kılavuz Kaptanı Çağatay Durukan, Uzakyol Vardiya Zabiti Çağrı Yılmaz ve DEÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi İsmail Cem Tamkuru katıldı.

Konferansta ARKAS Holding’in tanıtım filminden sonra her yer yıl stajyerlere yönelik düzenlenen anket sonuçları karşılaştırmasını açıklayan Kurt şirketin stajyer politikasından bahsetti ve yeni ARKAS Stajyer Politikası’nın ciddi sonuçlar verdiğini söyledi. Stajyerlerin ucuz iş gücü değil, eğitilmesi gereken zabit adayları olduğunu söyleyen Alaattin Kurt öğrencilere staj başvuru süresince yapılması gerekenleri açıkladı. Stajını ARKAS Denizcilik bünyesinde yapan İsmail Cem Tamkuru stajyer politikasının devreye girmesinden sonra ARKAS gemilerinin de denizcilik eğitimi için çok yararlı olduğunu söyledi. DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunu Uzakyol Vardiya Zabiti Çağrı Yılmaz öğrencilere ARKAS Denizcilik’e ait gemilerdeki çalışma ortamından bahsetti.

Eski bir ARKAS çalışanı olan Güllük Limanı Baş Kılavuz Kaptanı Çağatay Durukan ile geçen keyifli bir sohbetin ardından katılımcılara DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri Selim Öncel, Müge Korkmaz, Mehmet Aytuğ Yener ve Mustafa Ok tarafından teşekkür plaketleri verildi.

 

Editör: TE Bilişim