Ceyhan'dan 8 Milyon Varil Petrol Pompalandı

Bağdat'ın itirazlarına rağmen, petrol ihracatına devam eden Erbil'in kargo satışları sürerken, Kuzey Irak'ın Ceyhan limanından dünya piyasalarına ihraç ettiği petrol miktarı bugünkü 11. kargo ile birlikte 8 milyon varilin üzerine çıktı.

 Reuters'a bilgi veren yetkili, "Kerkük-Ceyhan hattından Kuzey Irak petrollerindeki akış sorunsuz şekilde devam ediyor. Bugün 250,000 varil petrol taşıyan yeni tanker de Ceyhan'dan ayrıldı ve toplam ihraç edilen petrol miktarı 8 milyon varilin üzerine çıktı" dedi.

Kuzey Irak'tan Kerkük-Ceyhan'a bağlanan petrol boru hattının kapasitesinin artırılması için başlatılan inşaatın tamamlanmasıyla ara verilen petrol akışı 20 Ağustos'ta yeniden başladı. Bağdat'ın itirazına rağmen petrol ihracatına devam eden Erbil'in kargoların satışını gerçekleştirdiği belirtiliyor. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, hattan petrol akışının günlük 180,000 varile ulaştığını belirterek, "Hacimler arttı ve kısa zamanda bunun 200,000 sonra da 250,000 varile çıkması planlanıyor" dedi. Hattan petrol akışı kapasite artışı öncesi günlük 120,000 varil seviyesinde bulunuyordu.

Kaynaklar ve yetkililer, son dönemde kargoların yüklenmesinin daha düzenli hale geldiğine dikkat çekiyorlar.

Editör: TE Bilişim