7. Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu Fatsa'da düzenlenecek

Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu'nun yedincisinin Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından 29 Nisan-1 Mayıs 2015 tarihleri arasında Fatsa'da düzenleneceği bildirildi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, deniz ticareti tarihi alanında çalışan kişileri buluşturmak, etkileşim sağlamak ve bilgi paylaşımına katkıda bulunmak amacıyla büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacakları için gururlu olduklarını söyledi.

Sempozyumda Karadeniz limanlarının tarihsel gelişimini konuşacaklarını söyleyen Balık, "Türkiye'deki Deniz Bilimleri Fakülteleri tarafından geleneksel olarak Türk Deniz Ticareti Sempozyumu yapılmakta. Bu sempozyumun yedincisine Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ev sahipliği yapacak. Geçen sene İstanbul'da yapılan sempozyumda yedincisinin bizler tarafından düzenlenmesi istenmişti. Sempozyum 29 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında Fatsa'da düzenlenecek. Türk Deniz Ticareti başlıklı sempozyumda Karadeniz limanlarının tarihsel gelişimini konuşacağız. Karadeniz limanlarının tarihsel gelişimini konuşmamızdaki amaç geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atmak içindir. Karadeniz limanları her alanda olduğu gibi bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. Sempozyum 1 Mayıs tarihinde Ordu ve çevre ilçelerini kapsayan bir gezi programıyla son bulacak" dedi.

Sempozyuma geçen senekine oranla iki katı bildiri yapıldığını belirten Balık, şunları aktardı: "Sempozyuma şu ana kadar 45 bildiri yapıldı ve bu sayı geçen seneki programın iki katında. Bunun böyle olmasında Karadeniz limanlarının çok önemli olması etki etti. Sempozyuma çok sayıda öğretim üyesi katılacak, ayrıca bu sempozyuma herkes katılabilir. Bu sempozyumda önemli bildiriler tartışılacak. Maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var. Yalnız sivil toplum kuruluşlarından ve diğer kuruluşlardan yeterli desteği göremedik. Bu tür faaliyetlerin desteklenmesi lazım ki bir şeyler başaralım. Biz bunları kendimiz için istemiyoruz. Buraya katılacak olan insanlar belki Fatsa'ya ilk kez gelecek. Bu fakültenin ve Ordu'nun tanıtımı açısından çok önemli. Umarız yüzümüzün akıyla bu sempozyumu gerçekleştireceğiz."

Editör: TE Bilişim