Uğurlu olacağına inandığı ''11.11.2011'' tarihinde Marmaris Limanı'ndan eşi ve tekne kaptanıyla ''Xenia'' isimli teknesiyle yola çıkan bir yat şirketinin sahibi Atilla Alada, seyahatini tamamlayarak ilçeye döndü.

Marmaris Körfezi girişinde teknelerle denize açılan arkadaşları tarafından karşılanan Alada, Albatros Marina'ya geldi. Marinada kendisi için düzenlenen partiye katılan Alada, yolculuk sırasında yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Rüzgarı arkadan alarak önce Cebelitarık, ardından Kanarya Adaları ve Karayipler'e gittiklerini belirten Alada, 15 Mart'ta dönüş yoluna girdiklerini, Akdeniz'i boydan boya geçerek geri döndüklerini söyledi.

14 bin deniz mili kat ettiklerini anlatan Alada, ''Mürettebat sık sık değişti. Seyahate dayanamayan arkadaşlar bırakmak zorunda kaldı. Yolculuğun büyük kısmını eşimle yaptık. Zaman zaman ekip sıkıntısı çektiğimiz oldu. İnternet aracılığıyla yeni yol arkadaşları bulduk. Bunların arasında İspanyol, İtalyan, Alman ve Hollandalılar da vardı. Teknede 3 kişiden fazla olmadık. Çok uluslu bir seyahat oldu'' dedi.

Büyük Okyanus'u geçmedikleri için tam bir dünya turu yapmadıklarını dile getiren Alada, seyahatinin yarım dünya turu sayılabileceğini kaydetti.
Okyanusa açılmanın çocukluktan beri hayali olduğunu vurgulayan Alada, ''Bu işi yapanların kitaplarını okudum, internetten takip ettim. İçimde hep açık denize çıkma arzusu vardı. Benim için çok eğitici oldu'' diye konuştu.

Koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Atilla Alada, takımının şampiyon olduğunu açık denizde bir Türk kuru yük gemisinde görevli personelden telsiz aracılığıyla öğrendiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim