Diyarbakır'ın Çermik ile Adıyaman'ın Gerger ilçeleri arasında bulunan Fırat Nehri'nde 60 yıl sonra başlayan feribot seferleri ile iki ilçe halkının hayali gerçekleşti. Bir türlü köprü yapılmayan bölgede köylüler tarafından alınan feribot ile ulaşım sağlanmaya başlandı.

Sınırları bitişik olmasına rağmen yıllardır bir türlü yan yana gelemeyen Gerger ve Çermik ilçeleri feribot seferleri ile birbirine kavuştu. 60 yıldır köprü hayaliyle yanıp tutuşan Çermik ve Gergerlilerin, Fırat Nehri üzerinde ulaşım sağlaması için her iki köy sakinleri tarafından ortak alınan feribot düzenlenen bir törenle hizmete başladı.
 
FERİBOT SEFERLERİ BAŞLADI
 
Feribot seferi açılış törenine Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, İlçe Garnizon Komutanı Muhammed Akbaba, Emniyet Amiri Uğur Argun ve çok sayıda davetli katıldı. Çermik Müftü Vekili Fatih Kaya'nın yaptığı duanın ardından feribotla Fırat Nehri üzerinde gezi turu düzenlendi. Çermik'in Saltepe köyü, Gerger'in de Geçitli köylülerinin ortak aldığı feribotun hizmete girmesi ile birlikte her gün Diyarbakır'dan Adıyaman'a ulaşımın rahatlıkla sağlanabileceği belirtildi.
 
ÇERMİK’E GELENLER İÇİN
 
Sürekli olarak Çermik Kaplıcaları şifalı sularına gelen Gergerli ve yabancı vatandaşlar, hizmete giren feribot sayesinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi üzerinden saatlerce katedecekleri yol yerine Fırat Nehri üzerinden rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlama imkanına kavuştu. Her iki taraftan da feribot önüne gelen yolların asfaltlanarak ulaşıma uygun hale getirileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim