6 Gemiyle 10 Bin Kişi Geldi

Kuşadası Ege Ports Limanı'nda tarihi günlerden biri daha yaşanıyor. Limanda bu sabah erken saatlerde başlayan gemi trafiği, esnafın yüzünü güldürdü. Kuşadası Ege Ports Limanı'na Bahama bayraklı Ruby Princess 2500, Splendour Of The Seas 2000, Yunan bayraklı Crıstal 1200, Aegean Pearl 750, Easy Cruise 700, Aqua Marine 800 ve Malta bayraklı gemi 1500 yolcu indirdi. Yolcuların bir kısmı otobüslerle tarihi Efes ve Meryemana Evi turuna çıkarken, diğerleri ise Kuşadası çarşılarına yöneldi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9450 yolcu ve 4000 mürettebatın gelmesinin, ilçeye hareket kazandırdığını belirterek, şunları kaydetti: ''Dünyadaki ekonomik kriz, Türkiye'de bir çok sektörü iflas noktasına getirdiği gibi turizm sektörünü de büyük oranda etkiledi. Temmuz ve Ağustos aylarında beklenen konaklamalı sejur turizminde, artış olmadı.

Fakat Türkiye'deki diğer turizm merkezlerine oranla Kuşadası daha iyi ve hareketli bir yaz sezonu geçiriyor. Yolcu gemilerinin yoğun trafiği ile Kuşadası ekonomisi durağan bir dönem yaşamıyor. Nakit akışı ile ilçe ekonomisi canlandığı gibi Aydın-Söke-Selçuk üçgeninde de ekonomik girdi sağlanıyor.''

Akdoğan, Kuşadası'nda gemi turizminin yanı sıra konaklamalı turizmin de istenen düzeye yükselmesi umudunu dile getirerek, inşası devam eden kongre merkezinin, limandan sonra ilçenin geleceğini belirleyecek diğer bir yapıyı oluşturacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim