4. ULUSAL GEMİ VE YAT TASARIM YARIŞMASI

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, kuruluşundan itibaren her yıl geleneksel olarak gemi ve yat sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör içindeki önemini vurgulamak maksadıyla Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışmaları organize ediyor.

Bu yıl gerçekleşmekte olan yarışmanın konusu “Deniz Taksi” tasarımı olarak belirlenmiş olup, 7 ay süren yarışmaya 12 farklı üniversiteden toplam 79 öğrenci, 39 ayrı proje ile katılım sağladı. Birinci projenin 40.000 TL, ikinci projenin 20.000 TL, üçüncü projenin 10.000 TL ile ödüllendirileceği yarışma için Sektör Temsilcileri, Akademisyenler ve Tasarımcılardan oluşan 13 kişilik Tasarım Yarışması Jüri Komitesi, başvurusunu tamamlayan 39 projenin her birini tek tek değerlendirdi ve yapılan değerlendirmeler sonucu ödül alacak olan 3 proje belirlendi. Yarışmaya katılım sağlayan tüm projelerin sergileneceği ve yarışmada ödül alma hakkı kazanan 3 projenin ilan edileceği ödül töreni organizasyonu 23 Ekim 2015’te Crowne Plaza İstanbul Asia Hotel’de saat 19:00’da başlayacak olup, ödül almaya hak kazanan proje temsilcileri ödüllerini geçmiş yıllarda olduğu gibi devlet yetkililerinden ve sektörün önde gelen temsilcilerinden alacaklar.

Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Ödül Töreni organizasyonu ile devlet yetkililerinin, sektör temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sektörün geleceği konumundaki öğrencilerin bir araya getirilmesi ve sektörün tüm paydaşları ile bir bütün halinde bulunması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim