Amerika Birleşik Devletleri'nin tek ağır buzkıran gemisi olan Polar Star 45 senelik uzun kariyerinde 25. kez, Amerika'nın kıtadaki ana araştırma karakolu olan McMurdo İstasyonu'na ikmal görevini gerçekleştirmek üzere Antarktika'ya doğru yola çıktı.

Kalınlıkları 6 metreye varan ağır buzları kırıyor!

Polar Star, cumartesi günü Seattle limanından 159 sahil güvenlik görevlisinden oluşan bir ekiple yola çıktı. Her yıl Polar Star'ın mürettebatı, yakıt ve tedarik gemilerinin en büyük Antarktika istasyonu ve Ulusal Bilim Vakfı'nın ABD Antarktika Programının lojistik merkezi olan McMurdo İstasyonu'na ulaşması için bir kanal oluşturmak üzere kalınlıkları 6 metreye varan ağır buzları kırıyor.

Polar Star'ın komuta subayı Yüzbaşı William Woityra; "Dünyanın en zorlu ortamında 45 yıllık bir geminin bakımını yapmak ve onu işletmek zorlu bir görevdir, ancak Polar Star'daki mürettebatımız önemli bu göreve kendini adamış insanlar. Ekip, hayatta bir kez karşılaşılabilecek ve dünyanın çoğu insanın asla göremeyeceği bir bölümünü ziyaret etme fırsatı için heyecanlı." dedi.

Diğer yandan 1976 yılında hizmete giren Polar Star'ın, kardeş gemisi Polar Sea'nin 2010'da hizmet dışı bırakılmasından bu yana Amerika'nın tek ağır buzkıran gemisi olduğu biliniyor.

Editör: TE Bilişim