Yıldız Teknik Üniversitesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da (YTÜ) Makine Fakültesi Dekanlığı ve Makina Teknolojileri Kulübü (MAKTEK) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 4. YTÜ SAVUNMA SANAYİ GÜNLERİ, 1-2 Mart 2012 tarihlerinde YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın desteğiyle düzenlenen etkinlik değerli katılımcılarımız; ulusal savunma sanayinde dışa bağımlılığın azaltılması, ihtiyaçların ülkemizin öz kaynaklarıyla karşılanabilmesi için yurt içi ürün geliştirme ve sistem entegrasyonu adına gerçekleştirilen projelerle yürütülen nitelikli Ar-Ge çalışmalarından bahsedeceklerdir. Düzenlenecek olan panellerde ve sunumlarda Türk Savunma Sanayi’nde ihracattan, milli projemiz MİLGEM’e kadar katılımcılara bilgi aktarılacaktır. 

Etkinliğin temel amacı; ülke gençlerinin savunma sanayinin gelecekteki rotası hakkında bilgi edinmesi ve yurt çapında nitelikli AR-GE programları ile yerli teknoloji tabanlı savunma sanayi ürünlerinden haberdar olmasıdır. Bunun yanı sıra üniversite sanayi işbirliğine destekleyerek sektöre ilgi duyan ve savunma sanayi alanında çalışmaları olan akademisyen, öğrenci ve firmaları buluşturmaktadır.

Etkinliğin hedef kitlesini yoğun AR-GE çalışmalarının yapıldığı ve ileri teknoloji uygulamalarının kullanıldığı Savunma Sanayinde çalışmak isteyen mühendis öğrencileri, akademisyen ve sektörle ilgilenen Kobiler oluşturmaktadır.

Savunma sanayinin dünü, bugünü ve yarını ile ülkemiz için teknoloji ve ekonomi anlamındaki önemi incelenirken, gün boyunca “Yerli Savunma Sanayii Ürünleri” nin sergileneceği sergi bölümü de etkinliğin bir diğer parçası olacaktır. Öğrenci projeleri kategorisinde ise Makine Teknolojileri Kulübü proje ekibi tarafından FNNS’in desteğiyle tamamlanarak; mayın tarama ve  arazi koşullarında askeri yük transferi yapmak amacıyla tasarlanan MEKAT ( Mekanik Katır ) projesi sergilenecektir.

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiyi www.ytussg.com adresinden alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim