5 Gemi Çürümeye Terk Edildi

Canas firmasına ait 5 gemi, Tütünçiftlik sahilinde 4 yıldır iskelede bağlı halde duruyor. İddiaya göre tanker gemiler, alınan yanlış karar nedeniyle çürümeye terk edildi Körfezin tanınmış iş adamlarından Nahit Sürüm ve ailesinin sahibi olduğu Canas firmasına ait 5 gemi, icra hakimi tarafından verilen kararla Tütünçiftlik sahilinde bağlandı. 4 yıldır bağlı olan ve neredeyse batacak hale gelen tankerler, iddiaya göre alınan yanlış karar nedeniyle çürümeye terk edildi. Tütünçiftlik sahiline inenler, Fener, Gölü yanında demirlemiş irili ufaklı 5 tanker gemiyi görüyor. Yan yana bağlanan ve sahile demirleyen 5 gemi."çürümeye terk edilmiş olarak-duruyor:

YANLIŞ UYGULAMA İDDİASI

Zaman . zaman liman Başkanlığı'nın tepkisine, Büyükşehir Belediyesi'nin çevreyi kirlettiği gerekçesile cezasına maruz kalan .gemiler, icra hakimi tarafından bağlanma kararı verildiği için sahile demirli olarak duruyor, yerinden alınamıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Canas Petrol Ürünleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nahif Sürüm, tamamen yanlış uygulama kurbanı olduklarım söyledi.

"İTİRAZ ETTİK AMA. .. "

İş adamı Sürüm, -"icraya neden.olan borcumuzu, bağlanan bir gemiyi satarak rahatlıkla ödeyebiliriz. icra konulmasını isteyen alacaklıların isteğini kabul eden hakim, aldığı yanlış kararla gemileri bağlattı.. İtiraz ettik, ama kabul edilmedi. Normalde, kara yasalarında araç bağlanır, denizde farklı yasalar uygulanır . Sürüm ailesine ait 5 gemi, borçlar nedeniyle Tütünçiflik sahilinde mahkeme kararı ile bağlanmış durumda. 4 yıldır bulundukları yerde kalan gemiler çürümeye başladı. İcra konulan geminin çalışarak borcunu ödemesine izin verilir" dedi.

 Açıklamasını sürdüreni Sürüm şöyle konuştu: "Burada bu kararı alan hakim, kara yasalarına, göre harekel etmiş ve bağlama hükmü vermiş, Gemileri çalıştırabilsek borcumuzu rahatlıkla ödeyeceğiz, fakat yasalara göre yerinden oynatmamız dahi suç. İcraya neden olan borcumuz 500 bin lira civarında, gemilerimizin değeri 3 milyon lirayı aşıyor. Ne satabiliyoruz, ne bakım yapabiliyoruz, ne de çalıştırıp para kazanarak borcumuzu ödeyebiliyoruz."

 Gemilerin sahil için de görüntü kirliliği yaptığını belirten Nahit Sürüm, "Biz de bu durumdan rahatsızız, korunaklı bir yer gösterseler oraya çekeceğiz. Açığa bırakabiliyorsunuz, personel yok, demir tararsa kaybolur gider, biz suçlu oluruz. Yer istedik gösteremediler, ne yapacağımızı biz de şaşırdık. 4 yıldır gemiler çürümeye başladı, onarım olmazsa 1 yıl sonra olduğu yerde hepsi batar" ifadelerini kullandı. Büyükşehir'in gemilerin kaldırılmasını istediğini söyleyen Sürüm, "Çalıştırmamıza ve bakım yapmamıza iziıı verilirse borcunu, rahatlıkla; öder. Fırtına 5, Hancı C, Murat M, Burak ve Reha R adlı gemilerimiz salıverilmeli. İcrayı bu şekilde koyan alacaklılar da pişman, ama karar değiştirilmiyor" diyerek yetkililerin sorunun çözümü noktasında gerekeni yapmasını istedi. .

Editör: TE Bilişim