4. Akdeniz Bunker Konferansı Gerçekleştirildi

Bu yıl 4. Kez düzenlenen Platts 4th Annual Mediterranean Bunker Fuel Conference (Akdeniz Bunker Konferansı) gemi operatörleri, yakıt tedarikçileri ve sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. İspanya’da gerçekleştirilen konferansta konuşan Arkas Petrol Satış ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Erdem Çoker, Türkiye’deki bunker pazarı ve Arkas Petrol hakkında bilgi verdi.

Akdeniz Bunker Konferansı (Platts 4th Annual Mediterranean Bunker Fuel Conference)’nın 4’üncüsü bu yıl İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlendi. “Yeni Piyasa Şartlarına Uyum Sağlamak” ana temasıyla gerçekleştirilen konferans, bölgenin önde gelen yakıt firmalarının temsilcilerini, armatörleri, depolama şirketlerini ve hukuk şirketlerini tek çatı altında topladı. Uluslararası bunker piyasasının masaya yatırıldığı konferansta katılımcılar değişen ekonomik şartlarda ne gibi yollar izlenebileceği konusunda tecrübe alışverişinde bulundu. 

Konferansta konuşan Arkas Petrol Satış Ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Erdem Çoker, bunker şirketlerinin vadeli ödeme sistemleri nedeniyle aynı bankalar gibi armatörü destekleyen ve bir nevi kısa vadeli kredi sağlayan şirketler olduğundan bahsetti. Coker, değişen piyasa koşullarına bağlı olarak rekabetin çok daha ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Günümüzde şirket birleşmeleri hakkında da bilgi veren Çoker, İstanbul Bunker piyasasında yaşanan gelişmeleri de katılımcılarla paylaştı. 

 
Editör: TE Bilişim