Yeni uçak gemilerinin öncüsü olacak CVN 78 Gerald R Ford Class sınıfı süper uçak gemisi, tamamen üç boyutlu modelleme yazılımıyla üretilen ilk gemi olacak.
Huntington Ingall Industries tarafından Newport News tersanesinde inşa edilecek olan uçak gemisinin, omurgasının kızağa konmasından suya indirilmesine kadar geçecek süreci kapsayan videosu yayımlandı.

ABD’nin yeni nesil süper uçak gemileri, uzunlukları 300 metreyi geçen Nimitz sınıfı uçak gemilerinen çok daha etkin bir performansa sahip olacak. Gerald R. Ford (ABD’nin 38’inci Başkanı) gemisi, taşıdığı uçakların daha yüksek performansla kullanılabilmesi için farklı bir güverte tasarımıyla üretilecek.

Gemi, 45 tonluk bir savaş uçağını 90 metrelik pistte saatte 240 km hıza ulaştırabilen Elektromanyetik Hava Aracı Ateşleme Sistemi’ne (EMALS) sahip mekanizmalardan dört tane bulunduracak. Performansı artırmak için mimarisi Nimitz’lere kıyasla farklı olan Gerald R. Ford’un komuta kulesi, küçültülerek geminin kıç tarafına daha yakın konumlanacak.

Nimitz’ler gibi iki nükleer reaktörler çalışacak olan Gerald R. Ford sınıfı gemiler, A1B reaktörlerinin bakımı için daha az personele ihtiyaç duyacak. Gerald R. Ford’un 2015’te suya indirilmesi ve en az 50 sene görev yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim