Hırvatlara Kaptırdık

Okyanusların Formula 1’i olarak adlandırılan Volvo Ocean Race’te bu yıl ilk kez yer alan Türk takımı Alvimedica’nın CEO’su Cem Bozkurt, yelken sporuna olan yatırımların artacağını açıkladı. Ancak Türkiye’de sponsorlara yeterince destek verilmediğinden yakınan Bozkurt, “Yelken Federasyonu ile olan sorunlar yüzünden, yelken okulu yatırımımızı Hırvatistan’a kaydırdık” dedi.

Ekonomik açıdan dünyanın en hızlı gelişen spororganizasyonlarının başında gelen ‘Volvo Ocean Race’te yer alan ilk Türk takımı Alvimedica, Yelken Federasyonu ile anlaşmazlığa düşerek 3 milyon dolarlık okul yatırımını Hırvatistan’a kaydırdı. 20 milyon Euro yatırım ile Volvo Ocean Race’e katılan Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt, “Yelken Federasyonu bu konuda bize destek olmadı. Önümüze hep bir sorun çıktı. Biz de yatırımı Hırvatistan’a kaydırdık” dedi. 350 milyon Euro’luk ekonomik büyüklüğe ulaşan Volvo Ocean Race’in markaya büyük katkı yaptığını anlatan Cem Bozkurt, “Bu parayla Barcelona’ya sponsor olabilirdik. Ancak bu kadar büyük tanıtım yapamazdık” diye konuştu.

GENÇ YELKENCİLER

Okyanusların Formula 1’i olarak adlandırılan Volvo Ocean Race’e katılan Alvimedica’nın bu alandaki yatırımlarının devam edeceğini anlatan Cem Bozkurt, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 3 milyon dolarlık yatırımla Hırvatistan’da yelken okulu açacağız. Bu yatırımı Hırvatistan’dan önce yelken sporunun gelişimine destek vermek için üç yanı denizle kaplı ülkemizde açmayı çok istemiştik. Gönül isterdi ki, bu alandaki kulüp ve federasyonlar güç birliği yapsın, Spor Bakanlığımız da gerekli ilgi ve destekleri versin. Destek görebilseydik bunu ülkemizde açmayı tercih ederdik. Türkiye’de ‘Alvimedica Cup’ışalım mı?’ boğaz yelken yarışlarına ana sponsor olmuştuk. Destek görmemiz gerekirken ne yazık ki birçok engellemelerle karşılaştık. Türkiye Yelken Federasyonu ile hiçbir iletişimimiz yok. Volvo Ocean Race ve diğer etkinliğimize dahi katılım göstermediler. Mart 2015’te temeli atılacak okulun adı Alvimedica Kastella Sailing Academy olacak.”

YARIŞI BİTİRELİM YETER

Volvo Ocean Race için 20 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını anlatan Cem Bozkurt, “türkiye’de de ilgiyle izlenen spor dallarına yatırım yapabilirdik. Ancak bu alanda yaptığımız çalışma bize daha çok katkı sağladı. Markanın tanıtımı açısından muhteşem bir başlangıç oldu. Alvimedica takımında bir Türk yelkencinin yarışması için de girişimlerimiz oldu. Ancak bu spor organizasyonu deneyim gerektiriyor. Umarım bir sonraki yarışlarda Türk sporcularını da bu organizasyonda görürüz. Yarışın sonunda tek dileğimiz takımın sağ salim yarışı tamamlaması” dedi.

350 milyon Euro’luk yarış

3 yılda bir düzenlenen Volvo Ocean Race’in Event Direktörü Karin Backlund, yarışın ekonomik etkisini anlattı. Bu yıl İspanya’nın Alicante şehrinden başlayan yarışın 350 milyon Euro’luk büyüklüğe sahip olduğunu söyleyen Backlund, “Volvo Ocean Race için ilgi her geçen gün artıyor. Bu yarışın sadece Alicante ekonomisine katkısı 110 milyon Euro’yu geçiyor. Bugün 7 takımın yarıştığı organizasyona 2017’de 4 takım daha eklenebilir. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Sponsorlar ve deniz tutkunları bu organizasyonun büyümesini sağlıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim