35. ULUSLARARASI DENİZ BİSİKLETİ YARIŞLARI BAŞLIYOR

35. Uluslararası Deniz Bisikleti yarışları büyük bir heyecanla başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Deniz Bisikleti Takımı ve Gemi ve Deniz Mühendisliği Kulübü tarafından sponsorlarının büyük desteği ve büyük bir ilgiyle Heybeliada – Çam Limanı’nda 4-8 Haziran tarihleri arasından gerçekleştiriliyor.

International Waterbike Regatta (IWR), 35 Senelik mazisi bulunan, dünya çapında makine, denizcilik, gemi inşa ve klass kuruluşlarının sponsorluğunda gerçekleşen her sene Avrupa’nın farklı bir şehrinde Gemi İnşaatı Mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen köklü ve saygın bir yarıştır.

IWR her sene Avrupa’nın farklı şehirlerinde, üniversitelerin mühendislik fakültelerinin ihtiva ettiği Deniz Bisikleti Takımlarının katılımıyla gerçekleşmektedir. Öğrencilerin kendi proje, inşa ve dizaynlarıyla hazırladıkları teknelerle farklı disiplinde yapılan yarışlar sonunda, dereceye giren teknelere ve yeni buluşlara da ödüller verilmektedir. Bu sebeple her yarışta, değişik tekne formları ve sevk sistemleri geliştirilmektedir.

Yarış ile ilgili ayrıntılı bilgiyi iwr2014.com internet sitesinden edinebilir izleyici olarak katılmak isteyenler Hamit Yıldız ile iletişime geçebilirler. Katılım herhangi bir ücrete tabi değildir.

Hamit Yıldız iletişim numarası: 0534 506 5323

IWR YARIŞLARININ KATILIMCILARI

İstanbul Teknik Üniversitesi - Türkiye

Piri Reis Teknik Üniversitesi - Türkiye

Berlin Teknik Üniversitesi - Almanya

Bremen Üniversitesi - Almanya

Hamburg Teknik Üniversitesi - Almanya

Flensburg Üniversitesi - Almanya

Duisburg Üniversitesi - Almanya

Delft Teknik Üniversitesi - Hollanda

Gdansk Teknoloji Üniversitesi - Polonya

Zagreb Üniversitesi - Hırvatistan

Split Üniversitesi - Hırvatistan

Rijeka Üniversitesi - Hırvatistan

Editör: TE Bilişim