Port Hedland’den hareket ederek Vietnam’a seyrederken birdenbire kaybolduğu ve üç gündür haber alınamadığı bildirilen QUORN isimli geminin Türk kaptanı Erhan Seçkal'ın bulunduğu açıklandı.

Zodiac Maritime Şirketine ait Quorn isimli geminin Kaptanı Erhan Seçkal'ın, 2 Mayıs Pazartesi günü çalıştığı gemiden denize düştüğü anlaşılmıştı. Kaptan Erhan Seçkal’ın gemide bulunamamasının ardından durum kara ekiplerine bildirilmiş ve Erhan Seçkal’ın denize düştüğü tahmin edilen konumda arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Kaptanın yakınları da Türk Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan destekte bulunarak Bali’de tekrar arama kurtarma çalışmaları başlaması için talepte bulunmuş ve iki kurum tarafından çalışmaların yeniden başlaması için girişimlerde bulunulmuştu.

Balıkçılar tarafından bulundu

Erhan Seçkal, geçtiğimiz saatlerde Bali’de balıkçılar tarafından bulundu. Seçkal, kısa sürede karaya çıkartılarak en yakın sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Turkdeniz.com’un edindiği bilgilere göre; Kaptan Seçkal’ın vücudunda güneş yanıkları olduğu tedavisinin hastanede yapıldığı, güneş yanıkları dışında genel sağlık durumunun iyi olduğu ve bilincinin yerinde olduğu öğrenildi. Erhan Seçkal’ın gemiden düştüğü anı hatırlamadığı, düştükten sonraki zamanı hatırladığı ve bir tahta parçasına tutunarak karaya çıkmaya çalıştığı ifade edildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; ''Liberya bayraklı QUORN isimli geminin kaptanı Erhan SEÇKAL'ın 02.05.2022 tarihinde Bali Adası’nın yaklaşık 30 mil kuzeyinde seyir halinde iken öğlen sularında gemide bulunmadığı fark edilmiştir. Endonezya RCC ve gemi tarafından yapılan arama faaliyetleri sonuçsuz kalırken, balıkçılar tarafından iki buçuk gün sonra denizde bulunan ve hastaneye kaldırılan SEÇKAL'ın durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Denizcimize acil şifalar diliyoruz. Şükürler olsun!'' ifadeleri kullanıldı.

Eşi sosyal medyadan seslenmişti

Erhan Seçkal’ın eşi Züleyha Seçkal da, sosyal medya üzerinden yetkililere yardım çağrısında bulunmuş, Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, Kapt. Erhan Seçkal’ın bulunması ile ilgili tüm kurumlar ile temas halinde olduğu öğrenilmişti.

Editör: TE Bilişim