Gemlik Yelken Kulübü Hasanağa Tesisleri'nde Gemlik Rotary Kulübü, Gemlik Kaymakamlığı, İlçe Spor Müdürlüğü, Gemport, Roda, Sirena Marin, Eker, Borusan Lojistik ve Borçelik sponsorluğunda gerçekleşen yarışmada yelkenciler kıyasıya mücadele etti.

Yarışlara bu yıl Şişecam Çayırova Yelken Kulübü, Yarımca Yelken Kulübü, İzmit Yelken Kulübü, Hereke Yelken Kulübü, Gölcük Yelken Kulübü, Karamürsel Yelken Kulübü, Yalova Yelken Kulübü ve Gemlik Yelken Kulübü'nden 60 sporcu katıldı.

Birinci gün havanın rüzgarsız olmasından dolayı yarışsız geçilirken, ikinci gün yakalanan havada yarış komitesi start için hazırlıklarını yaptı ve ilk olarak Laser Radial startı verildi. Radial sporcular birinci yarışı tamamlarken, az rüzgara rağmen Laser 4.7 ve Optimist sporcular için start verildi.

Yarışta ilk şamandıralar dönülürken rüzgarın etkisini yitirmesiyle yarış abondone edilirken, çekilen bayrakla rüzgar kesildiğinden yarış iptal edildi. Havanın bir anda patlamasıyla karaya dönüş hazırlığında olan 60 tekne fırtınanın dolu ve yağmurun tam göbeğinde kaldı. Joker botlar, sahil güvenlik ve yardımcı teknelerin desteğiyle sporcular hiçbir aksilik yaşanmadan karaya çıkmayı başardı. Hava şartlarının normala dönmesinin ardından yarışma kaldığı yerden devam etti.

Organizasyonun ödül töreni öncesinde Gemlik Yelken Kulübünün bu yıl denizle buluşan 70 kursiyere sertifikaları kulüp yöneticileri tarafında verildi. 300 kontenjanlık yaz spor okulunun ilk iki grubunda sertifika alan yarışmacılar büyük heyacan yaşadı. Yarışmaya katılan İlk kursiyerler ise yelken sporunu çok sevdiklerini belirterek, bundan sonra kulüp sporcusu olabilmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Ödül törenine Gemlik belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Gemlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Cura, Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Topkaç, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü adına Faruk Özkahveci, Gemlik Yelken Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Turgut gibi misefirler katıldı.

Ödül töreninde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen fırtınada verdikleri mücadeleden dolayı tüm sporculara günün anısına birer madalya verildi. Yarışmalarda açılış konuşması yapan Gemlik Yelken Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Serdar Özkaleli, spora ve sporcuya verdikleri önemi ve yelken sporunun gelişmesi için harcadıklarını belirterek, bölgede yapılan çalışmalardan bahsetti.

Daha sonra Gemlik Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, Laser Radial yarışlarında ödül alan sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti. Ödül alan sporcular madalyalarını ise Gemlik Yelken Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Turgut ve Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Topkaç tarafından verildi.

Ayrıca yarışmalara katılan ve en küçük sporcu olan Emre Turan Gemlik Yelken Kulübü ödülünü Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen'in elinden aldı.

Yarışmada Ödül Alan Sporcular

Laser Radial Genel:

1.Hasan Sal ( Gemlik Yelken Kulübü )

2.Cengiz Baydar ( Gemlik Yelken Kulübü )

3.Berk Balta (Şişecam Çayırova Yelken Kulübü )

Laser radıal gençler:

1.Hasan Sal ( Gemlik Yelken Kulübü )

2.Cengiz Baydar ( Gemlik Yelken Kulübü )

3.Berk Balta (Şişecam Çayırova Yelken Kulübü )

Editör: TE Bilişim