3 GEMİ GELDİ, 4'ÜNCÜSÜNE YER KALMADI

İZMİR Alsancak Limanı'na gelen üç kruvaziyer gemisi 7 binin üzerinde yolcu getirdi. Limanda yanaşacak yer kalmadığı için dördüncü geminin gelişi ertelendi.

Alsancak Limanı bugün kalabalık günlerinden birini daha yaşadı. Sabah saatlerinden itibaren limana yanaşan, kente ilk kez gelen ve Portekizli yolcuları getiren 'Grand Celebration' ile sürekli sefer yapan 'Costa Serena' ve 'Norwegian Gem' adlı üç dev kruvaziyer gemisi, 7 binin üzerinde turist indirdi.

Limanda dördüncü geminin yanaşabileceği yer olmadığı için bir kruvaziyer gemisinin gelişi ise başka bir tarihe ertelendi.

Turistlerden bazıları, gemiden iner inmez, liman içine asılan iki Türk bayrağına koştu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Binlerce turistin yarısı kent içindeki tarihi ören yerlerini, çarşıyı gezmek, alışveriş yapmak için taksi ve faytonlarla limandan ayrıldı, bazıları da yürüyerek gitmeyi tercih etti. Yolcuların diğer yarısı ise kendilerini bekleyen otobüslerle Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ne gitti.

Alsancak Limanı'na gelen turistlere hizmet veren, kruvaziyer turların önemli acentelerinden biri olan Tura Turizm'in İzmir Bölge Sorumlusu Ahmet Babaeren, daha çok turist gemisinin gelmisini istediklerini söyledi.

Babaeren, "Ancak Alsancak Limanı'nın yetersizliği yüzünden daha fazla gemi ve turist getiremiyoruz. Artık günümüzde 3 bin kişilik gemilerin yerini 5 bin- 6 bin kişilik gemiler almak üzere. Bu önümüzdeki yıllarda 8 binlere çıkacak. Gemi kapasitelerini düşünerek gerekli düzenlemelerin, yatırımların yapılmasını istiyoruz. Akdenizin turizmdeki yıldız kentlerinden biri olmak istiyorsak, geç kalmadan harekete geçmeliyiz. Gelen gemilere 'Yerimiz yok' deme lüksümüz yok" dedi. 

Limana üç gemi yanaştı dördüncüye yer kalmadı

Editör: TE Bilişim