3 BİN YILLIK DENİZCİ KENTİ FOÇA'NIN TELEFON KULÜBELERİ 

 İzmir’in 3 bin yıllık denizci kenti Foça’da farkındalık yaratan telefon kulübeleri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Foça'nın yeniden tasarlanan ankesörlü telefon kulübeleri herkesin beğenisini topluyor. Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom’un Foça’ya kazandırdığı ankesörlü telefon kulübeleri Foça’nın adeta denizci kimliğini yansıtıyor. Yunus balığı figüründen yola çıkarak tasarlanan telefon kulübeleri, Foça’ya ayrı bir güzellik katıyor. Foça’ya görsel zenginlik kazandıran sevimli yunus balığı figüründeki telefon kulübeleri, özellikle çocukların ilgisini çekiyor. İlk bakışta insanın yüzünde tebessüm uyandıran telefon kulübeleri önünde hatıra fotoğrafı çektirenler bile oluyor. Yunus balığı tasarımına sahip olan telefon kulübelerinin diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olması gerektiğini belirten Foçalı vatandaşlar, “Foça’nın denizci kenti kimliğiyle bire bir örtüşen telefon kulübelerini ilçemize kazandıran Türk Telekom’a teşekkür ediyoruz. 

Türk Telekom’un uygulaması denizciliği sevdirme ve yaygınlaştırma adına da önem arz ediyor. Bu bağlamda ince, zevkli ve sevgi dolu düşüncesinden dolayı Türk Telekom yöneticilerini kutluyoruz” diyerek, deniz ve denizciliği yansıtan argümanların İlçe’nin farklı alanlarında da ön plana çıkarılması gerektiğini söylüyorlar.

YUNUSLAR

Yunuslar yüksek derecede zeki olan ve insanlar tarafından çok sevilen deniz canlılarıdır. Balinalarla aynı familyadan gelmektedirler. Daha çok tropik ve ılıman kesimlerde kıyıya yakın ve alçak denizlerde bulunmalarına rağmen tüm Dünya’da görülmektedirler. Toplam 43 farklı türü olan yunusların, 38 türü denizde yaşar, buna ek olarak 5 farklı yunus türü ise nehirlerde yaşamaktadır.

ANKESÖRLÜ TELEFON

Türkiye genelinde çeşitli konumlara yerleştirilmiş yaklaşık 80 bin ankesörlü telefon bulunuyor.Ankesörlü telefonlar, tüm Türk Telekom telefon kartları ve kredi kartları ile çalışan telefonlardır. Meydanlar, hastaneler, terminaller, garlar, limanlar, metro istasyonları, askeri tesisler, toplu konut alanları gibi halka açık mekanlara Türk Telekom tarafından ücretsiz olarak tesis edilirler.

Editör: TE Bilişim