25 savaş uçağını barından gemi satılığa çıkarıldı

25 savaş uçağını barından gemi satılığa çıkarıldıİspanya uçak gemisini satılığa çıkardı İspanya Savunma Bakanlığı, amiral gemisi ‘Principe de Asturias’ı açık artırmaya çıkardı.

İspanya’nın ilk uçak gemisine başlangıç fiyat olarak 4,8 milyon Euro belirlendi. Hurda olarak satılacak uçak gemisinin toplam ağırlığı 11 bin 680 tonu buluyor. 25 sene denizlerde 200 bin mil kat eden Principe de Asturias adlı gemi, 3 Aralık 2013 tarihinde hizmet dışı bırakılmıştı.

Hizmet dışı bıraklıan geminin bakım maliyetinin yıllık 30 milyon euroyu bulduğu belirtiliyor. Modernizasyonu için acil 150 milyon euroya ihtiyaç duyan İspanyol Deniz Kuvvetleri tarafından, ortalama ömrü yaklaşık 30 sene olan uçak gemisine bu kadar yatırım yapmayı uygun görülmemişti. 198 metre uzunluğunda ve 29 metre genişliğinde olan Principe de Asturias gemisi, 5 bin metrekarelik alanda 25 savaş uçağını barındırabiliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilgililerin [email protected] ya da [email protected] adreslerine eposta aracılığıyla müracaat edebileceği duyuruldu.

Editör: TE Bilişim