Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “2 Kıta 1 Yarış” sloganıyla 14-15 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek “24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları”nın İstanbul, İzmir ve Ankara seçmeleri sonucu belirlenen yüzücü listesi açıklandı. Farklı kategorilerde bu yıl 1200’ü aşkın Türk ve yabancı yüzücü yarışmaya hak kazandı. Toplamda 940 erkek yüzücü, 266 kadın yüzücü yarışmaya hak kazanırken, Türk ve yabancı olarak dağılımları da şu şekilde gerçekleşti: “Türk yarışmacıların 678’i erkek, 183’ü kadın, Yabancı yarışmacıların ise 262’si erkek, 83’ü kadın olmak üzere toplam 1206 kişi yarışmada yerini alacak.”

14-15 Temmuz'da Boğaz'da Kulaç Sesleri Kürek Seslerine Karışacak 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından ilki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Yarışları her yıl artan bir ilgi ile karşılanmaktadır. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin himayesinde ve “Herkes İçin Spor” sloganına uygun olarak düzenlenen bu yarışlar TMOK’un spor faaliyetlerinin başında gelen etkinliğidir.

İstanbul, Avrupa ve Asya Kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden “boğaz” su yolu geçmesi özelliği ile bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturmaktadır. Bu su yolunda dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışı yapılmaktadır.

Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek Boğaziçi Yüzme Yarışları, Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı için özel bir öneme sahiptir. Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için, bu açıdan İstanbul çok özel bir öneme sahiptir. Bu nedenle Boğaziçi Yarışları tüm dünyaya tanıtılmalıdır. İlk sene 68 olan katılımcı sayısı, artık başvuruların başladığı ilk gün binlerle ifade edilmektedir.

Bu yıl ayrıca 14 Temmuz’da kürek yarışları sıralama etabı yapılacak, sıralamaya giren ekipler 15 Temmuz’da yapılacak yarışmaya girmeye hak kazanacaktır.

Efsanevi Yüzücü Mark Spitz de Geliyor

7 farklı yüzme dalında dünya rekoru kırarak aynı olimpiyatta 7 altın madalyaya sahip olan ABD'li efsane yüzücü MARK SPITZ İstanbul’a geliyor.

Mark Spitz, Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen 1972 Yaz Olimpiyatları'nda 7 altın madalya kazanarak bir olimpiyatta en çok altın madalya kazanan sporcu olmuştur. Kelebekle, serbest sitil gibi değişik 7 farklı yüzme dalında rekor kırarak altın madalya kazandı.

Eşsiz Bir Macera, Zorlu Bir Mücadele; İki Kıtanın Kulaçlarla, Küreklerle Kucaklaşması: Boğaziçi KItalararası Yarışları  

15 Temmuz Pazar günü 09:00-12:00 saatlerinde kuzeyden ve güneyden bütün deniz trafiği durdurulacak; kürek ve kulaç sesleri birbirine karışacak, olağanüstü bir atmosfer yaratılacak. Yüzücüler, kürek ve kanocular Asya kıtasında Kanlıca vapur iskelesinden yarışa başlayacak; Avrupa kıtasında Ortaköy Cemil Topuzlu Parkı açığında yarışı bitirecekler. Yarış saatlerinde İstanbul Boğazı deniz trafiğine kapatılacağından gemi ve yatlar da yüzücülere bir engel teşkil etmeyeceklerdir.

Katılımcılar yarışma boyunca Boğazın sağında Asya, solunda Avrupa sahilinde saraylarla, yalılarla, tarihi eserlerle bezenmiş güzelliğine bakarak akıntı ile beraber, zaman zaman ters akıntıya karşı mücadele edecek, benzersiz bir deneyim yaşayacaklar. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, yarışmanın ötesinde sizleri bir festivale, bir şenliğe, spora ve sağlığa davet ediyor.

Editör: TE Bilişim