Venezuela'da 23 Türk Mürettebat Tutuklandı

Venezuelalı yetkililer, uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle Türk petrol tankerinin 23 mürettebatının tutuklandığını bildirdi.

Yetkililer, ulusal muhafızların 20 Şubatta, Maracaibo gölünde demirleyen Aqua  adlı gemide yaptıkları baskında, 100 paket kokain bulduğunu söyledi.

Savcılar, Türk gemi mürettebatının kokaini Venezuela dışına kaçırmayı planladıklarından şüphe edildiğini kaydetti.

Başsavcılık Bürosundan bugün yapılan açıklamada da Türk mürettebatın uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlandığı belirtildi.

Mürettebatın, geçen ay yapılan baskından sonra polis nezaretinde gemide tutulduğu bildirildi.

Genel Denizcilik, "Gemimiz tutuklu değil" demişti

Geminin tutuklandığına ilişkin ilk haberimizden sonra geminin işleticisi olan Genel Denizcilik'ten yapılan açıklamada, "Malta’da mukim AQUA Shipping Ltd sirketinin donatani oldugu ve firmamiz Genel Denizcilik Nakliyati tarafindan isletilmekte olan  Malta Bayrakli 115.000 DWT AQUA tankeri, Venezuela’nin Puerto Miranda Limani PDVSA Terminalinde yukleme operasyonunu tamamlamis ve yukunu Belcika’nin Anvers limanina bosaltmak uzere  limandan ayrilisi oncesinde, gemi personeli ve gumruk nezaretinde yapilan olagan gemi ve sualti aramasi sirasinda dalgiclar tarafindan geminin disinda, - Rudder Trunk’a konulmus olan, sonradan icinde uyusturucu madde oldugu anlasilmis olan  dort adet canta bulunmustur. Bolgeyi iyi taniyan avukat ve P&I Klup temsilcilerinin verdikleri bilgilere gore, uyusturucu madde kacakcilari bu yontemi tum Venezuela’da ve ozellikle  Lake Maracaibo bolgesinde oldukca yaygin olarak kullanmaktadirlar. Bilindigi uzere, gecmis yillarda da Turk gemileri de dahil pek cok gemi benzer sekilde uyusturucu trafigine hedef secilmistir." denilmişti.

Editör: TE Bilişim